Dísznövény-kiállítás KézdivásárhelyenÍzelítő növénykultúrából

2010. május 11., kedd, Gazdakör

Több ezer érdeklődő tekintette meg a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás parkban múlt hét végén a budapesti Assa Kft. és a polgármesteri hivatal által második alkalommal megszervezett nemzetközi kertészeti kiállítást és vásárt.

Az egyik sétányon kialakított Mesterek utcájában hazai és magyarországi kézművesek bemutatókat tartottak, a Mesekertben pedig a Napraforgó játékműhely várta a kisgyermekeket. A virágkötészeti bemutatót folyamatosan lehetett követni. A tavalyi magyarországi és székelyföldi kiállítók mellett idén újak is jelentkeztek, a városháza kertészete Marti Attila főkertésszel az élen ezúttal mutatkozott be. A megnyitón közreműködött a Tanulók Klubjának fúvószenekara és mazsorettcsoportja.

Krébecz József szervező, a budapesti Assa Kft. ügyvezetője elmondta: cége 2002 óta Magyarországon azzal a szándékkal szervezi e kiállításokat, hogy a növények iránti szeretetre nevelje a látogatókat, és a szakmabelieknek is bemutatkozási lehetőséget biztosítson. Az idei kiállítás minden várakozást felülmúlt, ekkora érdeklődésre nem számítottak. Kré­becz szerint a kiállítás elérte célját: egyrészt felkeltette a növények iránti figyelmet és érdeklődést, másrészt a látogatók növénykultúrából is ízelítők kaphattak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-05-11: Gazdakör - Bokor Gábor:

Bőg a marha (Jegyzet)

Húzzák a közalkalmazottak, nyugdíjasok nadrágszíját. Nem kivétel a paraszt sem: azt a lovat kell ütni, amelyik jól húz...
2010-05-11: Közélet - Váry O. Péter:

Újabb kíméletlen megszorítások

Nem csupán a nyugdíjak, a munkanélküli-segély, az állami alkalmazottak fizetésének csökkentése szerepel a kormánynak a Nemzetközi Valutaalapnál vállalt megszorító intézkedései között, hanem állami alkalmazottak elbocsátása, különféle jövedelmek ― többek közt a bankbetétek utáni, az élelmiszerjegyek ― megadózása, az előrehozott nyugdíjazás rendszerének befagyasztása, a tizenharmadik fizetés eltörlése, a kórházi ágyak számának csökkentése és kórházak bezárása, állami vállalatok magánosítása.