Öt perc a szabadban

2010. május 13., csütörtök, Család

Az angliai Essex Egyetem kutatói megállapították, hogy már ötpercnyi séta a szabadban, kertészkedés vagy kerékpározás is javítja a hangulatot és az önbecsülést.

Jules Pretty és Jo Barton hangsúlyozta, eddig nem tudták pontosan, hogy milyen időtartamú mozgás szükséges az egészségügyi előnyök megjelenéséhez. Felmérésükben 1252, különböző életkorú, nemű és mentális egészségi állapotú ember adatait elemezték.

Megállapították, hogy a legnagyobb változások a fiataloknál és a mentális problémákkal küszködőknél jelentkeztek. Az utóbbi csoportnál nem volt jelentősége a kornak vagy a társadalmi helyzetnek. Az önértékelésre öt perc szabadban végzett mozgás már igen jó hatással volt, a legpozitívabb hatásuk a víz melletti zöld területeknek mutatkozott. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-05-13: Család - Balázs Tivadar:

A válást megelőző öt figyelmeztető jel (2.)

2. Krónikus harag és megoldatlan konfliktus
Sok dologban nem értenek egyet a pszichológusok, de egyben igen: olyan ember nincs, aki nem haragszik. Nem is a haraggal van a baj, hanem a megoldatlan, elhúzódó konfliktussal, ami tartós haragot, elégedetlenséget és megvetést szül. A társ megvetése, lenézése pedig Gottmann kutatásai szerint az első számú előrejelzője a válásnak.
2010-05-13: Család - :

Harcban a rákkal (4.)

Az előző részekben a szervezet méregtelenítéséről, immunrendszerünk erősítéséről, a helyes táplálkozás, az egészséges, természetközeli életmód fontosságáról szóltunk. A rák azonban nem csak a test, hanem a szellem és a lélek betegsége.