Sport

2010. május 15., szombat, Sport

Kosárlabda

* Tegnap este a Sepsi BC és a Szatmárnémeti VSK közötti első mérkőzéssel rajtolt a 2009—2010-es női kosárlabda-bajnokság két győzelemig tartó bronzmeccssorozata. A párharc péntek esti találkozóját a Sepsi BC 76—74 arányban nyerte meg. A szatmári csapatban pályára lépett a zöld-fehérek egykori játékosa, Cristina Ciocan is.

* Újra elhagyta csapatát. Akárcsak egy évvel korábban, Irena Matovic újra faképnél hagyta együttesét. A játékos az elmúlt szezonban a Târgovişte elleni döntő előtt dobta be a törülközőt, most a harmadik helyért kiírt küzdelemsorozatot megelőzően fogta a bubarongyot... A szerb nemzetiségű Irena Matovic csütörtökön elhagyta a várost anélkül, hogy a klub vezetőségét értesítette volna. Ezzel megszegte a szerződésében foglaltakat, miszerint az idény utolsó mérkőzéséig a klubnál kellett volna maradnia. A Sepsi BC kérni fogja a kosaraslány játékjogának felfüggesztését, hiszen Matovic a lehető legnehezebb időszakban hagyta cserben csapatát, annak ellenére, hogy bérét napra pontosan megkapta — áll a zöld-fehérek internetes portálján. A baj nem jár egyedül: a finálé elbukása után újabb érvágás érte a csapatot, de reménykedünk abban, hogy ez semmiképp sem okoz különösebb fejfájást játékosainknak.

Labdarúgás

* A IV. liga hét végi mérkőzései (26. forduló): Ozsdola—Bölön, Zágon—Bardoc, Bodok—Szitabodza, Perkő—Dálnok, Sepsiszentgyörgy—Hidvég, Barót—Illyefalva, Gelence—Papolc, KSE—Bereck.

* Az V. liga 23. fordulójának összecsapásai: Nagybacon—Csernáton, Maksa—Kőröspatak, Nemere—Kovászna, Réty—Uzon, Bodzaforduló—Torja, Kilyén—Kökös, Árkos—Szotyor.

* Az élvonalbeli pontvadászat 33. játéknapjának a meccsei: ma Gázmetán—Gyulafehérvár (17 óra, GSP TV), Kolozsvári CFR—Curtea de Argeş (19 óra, DigiSport); vasárnap Beszterce—Jászvásári Poli (16 óra, GSP TV), Brassói FC—Rapid (18 óra, DigiSport), Dinamo—Astra (18 óra, GSP TV), Steaua—Craiova (22 óra, DigiSport); hétfőn Galaci Oţelul—FC Vaslui (17 óra, GSP TV), Unirea Urziceni—Piatra Neamţ (20 óra, Digi Sport), Pandurii—Temesvári FC (21.45 óra, Antena 1).

Alonso kétszer

Hasonlóan a csütörtök délelőtti elsőhöz, a délutáni második szabadedzésen is a Ferrari kétszeres világbajnok spanyol pilótája, Fernando Alonso volt a leggyorsabb a Forma—1-es Monacói Nagydíjon. Az egyéni pontversenyben jelenleg második Alonso mögött a német Nico Rosberg (Mercedes GP) és Sebastian Vettel (Red Bull) végzett a második és harmadik helyen. A címvédő és a pontversenyben jelenleg is vezető brit Jenson Button (McLaren) a délelőtti nyolcadik hely után ezúttal kilencedik lett, míg a 41 éves, hétszeres világbajnok német Michael Schumacher (Mercedes) ötödikként zárt. A városi pályán pénteken hagyományosan szünnapot tartanak, ezért került sor a gyakorlásokra egy nappal korábban. A további program: ma harmadik szabadedzés 12 és időmérő edzés 15 órától; vasárnap pedig délután 3-tól rendezik meg a futamot.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-05-15: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Erdővidéki Középkori és Reneszánsz Napok
A rendezvény vasárnapi programja: Olaszteleken a Daniel-kastélyban: délelőttől ökörsütés, 12 órától a Budapesti Utcaszínház Dandin, a megcsúfolt férj című előadása, 13 órától lovaglás (a baróti lovardával együtt), kézműves-foglalkozások.
2010-05-15: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a szeretett férj, édesapa, nagytata, testvér, apatárs, szomszéd, rokon és ismerős,
SZILVESZTER ANDRÁS
életének 59. évében 2010. május 13-án hirtelen elhunyt.
Temetése 2010. május 15-én 14 órakor lesz a római katolikus temető ravatalozóházától.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4233929