Robot anyakönyvvezető

2010. május 18., kedd, Magazin

Mesterséges intelligenciával bíró robot adott össze most először ifjú párt Japánban. A különleges esküvőt vasárnap tartották egy tokiói étteremben. Amikor a mennyasszony bevonult a terembe, mimdenki felállt, ám a 1,5 méter magas I-Fairy elnevezésű robot ülve maradt, mivel székéhez szegecselték.

,,Legyen szíves, hajtsa fel a menyasszony fátylát" — mondta a robot vékonyka hangon. Amikor pedig a ceremónia véget ért, és az ifjú pár megcsókolta egymást az ötvenfős násznép előtt, a Kokoro vállalat által készített anyakönyvvezető vidáman integetett kezével. A ceremóniához méltóan a robot virágkoszorút viselt. A testéből kifutó drótok az egynéhány méterrel távolabb lévő fekete függöny mögötti számítógéphez vezettek, amelyen keresztül egy férfi eljuttatta az utasításokat a szokatlan anyakönyvvezetőhöz.

,,Nagyon jót mulattunk. Úgy vélem, a japánok tudatában vannak annak, hogy a robotok a barátaink" — hangoztatta a menyasszony, Inou Szatoko, aki a Kokoro cég alkalmazottja. ,,Jobb lett volna, ha a robot anyakönyvvezető egy kicsit okosabb, de már most is képes jól kifejezni magát" — tette hozzá Sibata Tomohiro, az ifjú férj, a Nara Műszaki Tudományos Intézet professzora.

Az I-Fairyt 6,3 millió jenért (222 millió lej) dobták piacra. Japánon kívül Szingapúrból és az Egyesült Államokból vásároltak meg egyet-egyet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-05-18: Magazin - :

Szürke bálna a Földközi-tengerben

Nem kis megdöbbenést keltett tudósok körében egy szürke bálna, mely Izrael partjainál bukkant fel, mivel a faj példányait több száz éve nem látták a Csendes-óceánon kívül.
2010-05-18: Környezetünk - Csinta Samu:

Mennyire jó üzlet a hulladékgazdálkodás?

,,Majomketrec" és kuka már több helyen van, de hová kerül a tárolók tartalma?
Mekkora üzlet ma a hulladékgazdálkodás? Tóth-Birtan Csaba, a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. igazgatója szerint Romániában nem túl nagy, ennek ellenére tartja magát az ezzel ellentétes tévképzet. A lakosság fizetési tűréshatárát figyelembe véve pedig végképp nem nagy biznisz: inkább megoldandó feladat — minél kisebb veszteséggel.