A juhosgazdák siessenek a kérésekkel

2010. május 18., kedd, Gazdakör

A mezőgazdasági kifizetési ügynökség irodáinál május 31-ig fogadják a juhokra és kecskékre járó tartási támogatások igénylését. A feltételrendszer a tavalyihoz képest nem módosult, a támogatást a legkevesebb 50 anyajuhot vagy jerkét, illetve 25 kecskét tartó gazdaságok igényelhetik.

A támogatás egyedenként ez év március 31-ig az egyéves kort betöltött állatokra jár. Alapfeltétel, hogy az állatok szerepeljenek az országos nyilvántartási rendszerben, és számuk ellenőrizhető legyen a június 1. és augusztus 31. közötti időszakban a kérésben feltüntetett helyen. A típuskéréshez csatolni kell a személyazonossági (cégek esetén a cégbírósági bejegyzés) másolatát, valamint egy nyilatkozatot, miszerint az igénylőnek nincs adóssága az állam és a helyi tanács felé. Ha az igénylő valamelyik szakmai szervezet (egyesület) tagja, ennek igazolására egy bizonylat is szükséges a tagsági minőségről. A kérések személyesen vagy felhatalmazott személy révén is benyújthatók. A tartási támogatást 2010 novemberétől fizetik ki.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-05-18: Gazdakör - Incze Péter:

Gázolaj-támogatás: uniós bólintásra várnak

Megjelent a mezőgazdaságban használt üzemanyag támogatásáról szóló 408-as kormányrendelet. Újdonságnak számít, hogy a növénytermesztés mellett a támogatást kiterjesztették az állattenyésztésre és a belső égésű motorokkal működtetett öntözőberendezésekre is.
2010-05-18: Nemzet-nemzetiség - Kádár Gyula:

Miért nem szeretjük Şagunát?

Érdeklődéssel olvasom az utcanévadással kapcsolatos vitákat, és örömmel tapasztalom, hogy Sepsiszentgyörgyön is akadnak bátor emberek, akik merik javasolni az Andrei Şaguna utcanév átkeresztelését, bár e név a Váradi utcában álló román templom előtti tér megnevezéseként továbbra is megmarad.