5. — A jövő útjaHarcban a rákkal

2010. május 20., csütörtök, Család

A jövő útja a globális, széles körű rákmegelőzési információ, a primer prevenció, a helyes, természetes táplálkozás és egészséges életmód ismertetése, népszerűsítése. Kívánatos ennek érdekében a konszenzus, a szinergizmus kialakítása a hagyományos klinikai orvostudomány, a természetgyógyászat és a tradicionális fitoterápia között.

A másik fontos célunk, a konvencionális kezelési módszerekkel — sebészet, célzott kemo-, sugár-, hormon-, génterápia — együtt, azok előtt, mellett és után a mellékhatásmentes biológiai immunterápia alkalmazásával a szekunder prevenció, az áttétek kialakulásának megelőzése.

Tudnunk kell azonban, hogy a legismertebb és legelterjedtebb kezelési módszerek, a kemo- és sugárterápia önmagában ritkán hatásos, élettartam-meghosszabbító és életminőség-javító hatásuk az elmúlt évtizedek alatt nem vagy alig változott, és az általuk okozott káros, gyakran életveszélyes mellékhatásokat sem sikerült kiküszöbölni. Azt is tudni kell, hogy az utóbbi években világszerte magánrákklinikákon, de már állami kórházakban is tízezreket (akár előrehaladott, áttétes rákbetegeket is) mentettek és mentenek meg tudományosan igazolt komplementer, additív, alternatív eljárásokkal, gyógynövényekkel. Ezen eljárások többsége (mint az általunk javasolt CoD-tea és célzott táplálkozási rendszer) mindenki számára anyagilag elérhető, és reméljük — jóllehet az orvosok jelentős része még mindig fenntartással vagy ellenségesen viszonyul hozzájuk —, hamarosan nálunk is elterjed a rákbetegek gyógyulása érdekében.

Központunk célja, hogy tudatosítsa a betegekben az egészségesebb, jobb és természetesebb táplálkozás, a pozitívabb életvitel fontosságát, segítsen az egészségtelen és betegséget előidéző szokások kiküszöbölésében, életminőségük és közérzetük javításában. Ez az átállás nem a testben, hanem a fejben kezdődik.

Bővebb információk a 0757 352 541-es telefonon (Rák Információs, Prevenciós és Terápiás Központ).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-05-20: Család - Jártó Kocsis Edit:

Az élet csodája

Háromszéken ezer szülésre ezerkétszáz terhességmegszakítás jut. (újsághír)
Egy csecsemő világrajövetele, egy új élet kezdete minden társadalom számára az élet megújulását, a reményt, a halhatatlanság felé vezető utat szimbolizálja. Talán ezzel magyarázható, hogy a nagyon reménytelen történelmi periódusokban, helyzetekben is az anyák világra hozták kicsinyeiket egy jobb, emberibb kor vagy sikeresebb emberi sors reményében.
2010-05-20: Család - Puskás Attila:

A szívlevelű bőrlevél

A szívlevelű bőrlevél (Bergenia cordifolia) egyike a leghálásabb kerti és sziklanövényeinknek, bár gyönyörű szép rózsaszínű, bogernyőben csokorként pompázó virágai elég hamar eltűnnek.