3.A válást megelőző öt figyelmeztető jel

2010. május 20., csütörtök, Család

4. A vásárlói hozzáállás

Amikor nem vagyunk elkötelezettek a házastársunk mellett, hanem még nézelődünk, és a hűségünk csak addig szól, amíg nem találunk valaki ,,jobbat".

Egyrészt ezzel magunkat csapjuk be, mert messziről könnyű jól kinézni, másrészt ez a hozzáállás rombolja a meglévő kapcsolatunkat, hiszen a párunk nem érezheti magát biztonságban. Az elkötelezettség a szeretet tudatos és szándékos összetevője, ami elengedhetetlen a hosszú távú sikerhez és elégedettséghez.

A sikertelenség egyik általános oka, ha az ember olyankor hoz döntést, amikor érzelmileg hullámvölgybe jut. Ezzel szemben a sikeresek kiheverik a nehéz időszakot, s akkor újítják meg fogadalmukat és hoznak döntéseket, amikor lelkesek.

5. A világias szemlélet

Azok a párok, akik a hagyományos értékrendet tisztelik, akár értik, akár csak elfogadták azt, jobban igyekeznek házassági fogadalmukhoz hűnek lenni, mert azt szentnek tartják. Aki viszont úgy gondolja, hogy kizárólag az ő saját magánügye, hogy elválik-e vagy sem (ami jogilag igaz is), az könnyebben megfeledkezik arról, hogy döntéseivel milyen példát állít gyerekei és a társadalom többi tagja elé. Semmiképp sem tartanám jónak, ha az állam vagy az egyház beleszólna az ön vagy mások életébe. Ugyanakkor az sem igaz, hogy nem tartozunk felelősséggel másokért. Minden, amit teszünk vagy nem teszünk, hatással van másokra. A világias szemlélet az, amikor magunkat tekintjük az univerzum középpontjának, és úgy viselkedünk, mintha mi írnánk az élet és a társadalom törvényszerűségeit. Ez a szemlélet az emberi kapcsolatokban nem működik, mert senki nem szereti magát egy önközpontú ember mellett másodrangúnak érezni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-05-20: Család - Puskás Attila:

A szívlevelű bőrlevél

A szívlevelű bőrlevél (Bergenia cordifolia) egyike a leghálásabb kerti és sziklanövényeinknek, bár gyönyörű szép rózsaszínű, bogernyőben csokorként pompázó virágai elég hamar eltűnnek.
2010-05-20: Család - :

A pénzről és az erőszakról (Gyereknevelési konferencia)

A gyerekek pénzügyi nevelése, a kapcsolati krízisek hatása a gyerekekre, az óvodai, iskolai agresszió és a gyerekek szexuális nevelése a témája az Életrevaló Gyerek elnevezésű konferenciának, amelyet szombaton rendeznek Budapesten.