Gyereknevelési konferenciaA pénzről és az erőszakról

2010. május 20., csütörtök, Család

A gyerekek pénzügyi nevelése, a kapcsolati krízisek hatása a gyerekekre, az óvodai, iskolai agresszió és a gyerekek szexuális nevelése a témája az Életrevaló Gyerek elnevezésű konferenciának, amelyet szombaton rendeznek Budapesten.

A gyereknevelés szaktekintélyei, F. Várkonyi Zsuzsa, Ranschburg Jenő és Vekerdy Tamás tartanak előadást. Az eseményt online közvetítik — közölte Alkér Orsolya gyereknevelési tanácsadó az MTI-vel.

A témaválasztás segít megérteni azokat a kritikus területeket, amelyekkel a szülők nehezen boldogulnak, hiszen számukra is új megközelítést igényelnek. A konferencia nyitó előadásában Alkér Orsolya bemutatja, milyen egyszerű a 3—16 éves gyerekeknél azonnal bevezethető nevelési módszerekkel elérni, hogy megszerezzék a felnőttkorban kellő alapvető pénzügyi tapasztalatot és tudást.

Vekerdy Tamás arról szól, hogy valóban terjed-e az agresszió az óvodákban és az iskolákban, milyen jelekre kell figyelni ezzel kapcsolatban. Arról is tájékoztatja a közönséget, hogy miként lehet megelőzni és kezelni azt, ha a gyermeket óvodás vagy iskolás társai bántalmazzák, illetve ha éppen a pedagógustól kell elszenvednie valamilyen agressziót.

F. Várkonyi Zsuzsa átfogó képet ad arról, hogy a különböző korosztályok mikor kezdenek érdeklődni a szexualitás iránt, melyik szülőnek mikor és hogyan kell felvilágosítania gyermekét a szexről.

Ranschburg Jenő az emberi kapcsolatok gyengülése miatt jelentkező problémákról és a kapcsolati krízisek gyermekekre gyakorolt hatásáról beszél. Előadásában kitér arra is, mit kell tenni ahhoz, hogy a gyermekek életre szóló baráti és házastársi kapcsolatot köthessenek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-05-20: Család - Balázs Tivadar:

A válást megelőző öt figyelmeztető jel (3.)

4. A vásárlói hozzáállás
Amikor nem vagyunk elkötelezettek a házastársunk mellett, hanem még nézelődünk, és a hűségünk csak addig szól, amíg nem találunk valaki ,,jobbat".
2010-05-20: Múltidéző - Sylvester Lajos:

Az anyanyelvű kultúra szétsugárzója (Domokos Géza-emlékszobát avattak Zágonban)

Aki azt hitte, hogy Domokos Géza örökre eltávozott közülünk, közélettől való visszavonulásának helyszínén, Zágonban is meggyőződhet róla, hogy a hazai magyarság szellemi élete, a romániai magyar közélet jeles személyisége most is köztünk és most is velünk van.