Árvízkészültség Nagyborosnyón

2010. május 20., csütörtök, Közélet
Már csak centikkel az árvízvédelmi gátak teteje alatt zúdul alá a Kovászna-patakának vize Nagyborosnyó körzetében.

A több méterrel megnövekedett vízszint visszanyomja Nagypatak és a Zágon pataka vizét, így az árvízveszély a beömlések környékén a legnagyobb. Tegnap délután a nagypataki víz torkolatánál homokzsákokkal kellett megerősíteni a gátat. ,,Ha a hegyekben lesz még egy jó eső, átcsap a víz a gát tetején" — mondta a védelmi munkálatokat vezető Szőcs Levente alpolgármester. Amennyiben ez bekövetkezik, több háztartás, gazdaság is víz alá kerülhet. Ottjártunkkor számos borosnyói lakos igyekezett a gátra, figyelni a vízállás alakulását.

Több helyen már a mezőt is elöntötte a víz, mert a gátak átereszeinek zsilipjei nem zárnak jól, sőt, némely helyeken a fémalkatrészeket is ellopták. Jókora terület került víz alá a Zágon patakának beömlése fölött, a jobb oldalon. Vízben úszik a kaszáló a Kovászna pataka mellett, a bitai részen is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-05-20: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Dacra dac a válasz

Rá sem hederített Emil Boc és csapata a kormány épülete előtt békésen tüntető ötvenezer emberre.
2010-05-20: Közélet - Farcádi Botond:

Utcára vonult az ország (Ötvenezren tüntettek a megszorítások ellen)

Több mint ötvenezren tüntettek tegnap délben Bukarestben a kormány által beharangozott megszorítások ellen. Az ország minden részéről összesereglett tiltakozók között voltak közalkalmazottak, köztisztviselők, pedagógusok, bányászok, nyugdíjasok, diákok, magáncégek alkalmazottjai, gyerekes anyák, rendőrök.