Magyar Képregényfesztivál

2010. május 22., szombat, Magazin
Két horvát, egy szerb és egy indiai képregényalkotó, rajzoló a díszvendége a 6. Magyar Képregényfesztiválnak, amelyet ma tartanak a budapesti Gödör-klubban.

A fesztivál az év legnagyobb képregényes eseménye, amelynek alkalmából már második könyve jelenik meg magyarul Aleksandar Zografnak, az egyik legismertebb szerb képregényrajzolónak. A Pszichonauta után az Elhasznált világot is a Nyitott Könyvműhely adta ki, csakúgy, mint Lakatos Istvánnak a Lencsilány című első önálló kötetét.

A fesztivált szervező Magyar Képregény Szövetség nevében Sápi Márton arról tájékoztatott, hogy a szerb Zograf mellett két horvát rajzoló, Igor Kordej és Darko Macan műveit, valamint Pran ― akit az indiai képregény atyjának, az indiai Walt Disney-nek is neveznek ― munkáit is megismerhetik az érdeklődők. Kordej elsősorban az Egyesült Államokban dolgozik, és olyan filmsorozatok grafikusa, mint az X-Men, a Star Wars vagy a Star Trek. Macan író, rajzoló azon ritka nem angolszász alkotók egyike, akit forgatókönyvíróként is alkalmazott az Egyesült Államok két nagy képregénykiadója, a Marvel és a Horse Comics. Pran Kumar Sarma India legismertebb képregényalkotója és karikaturistája. Legismertebb figurája a ravasz öregember, akinek nincsenek szuperképességei, de túljár a korrupt hivatalnokok, a bűnözők és a rablók eszén. Életművéből látható kiállítás Budapesten a Kossuth Klubban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-05-22: Magazin - :

Gyimesbükkbe beszaladt a gyorsvonat

Antal Tibor legújabb albuma a Gyimesekben ismert legszebb és legrégebbi katonadalokat tartalmazza.
2010-05-22: Magazin - :

Obama bevallotta kutyáját

Barack Obama kutyáját is feltüntette tavalyi bevételeinek adóbevallásában. Az Egyesült Államok elnöke 1600 dollár — kb. 5400 lej — értékűnek írta be az ebet, melyet ajándékba kapott a néhai Edward Kennedy szenátortól.