Ezer kilométer újrafeltöltés nélkül

2010. május 26., szerda, Magazin

Több mint ezer kilométert sikerült megtenniük japánoknak egy elektromos meghajtású autóval anélkül, hogy menet közben fel kellett volna tölteni az akkumulátort.

Hétfői japán sajtójelentések szerint az 1003,184 kilométeres teljesítménnyel a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerül a Japan Electric Vehicle Club. A villanyautó-egyesület tagjai tavaly felállított, saját 555,6 kilométeres világrekordjukat adták át a múltnak. A hét végi simocumai (Ibaraki tartomány) tesztvezetés során a Sanyo lítium-ion akkumulátorával meghajtott jármű 27 órán át haladt 40 kilométeres sebességgel. Ez idő alatt tizenhét sofőr váltotta egymást.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-05-26: Magazin - Kisgyörgy Zoltán:

Papolci Barabás Samu (Mementó)

Bizonyára ebben az évben emlékező istentiszteletre szólnak a szülőfalu harangjai is, mert 2010 a székelység történetírója születésének 150., halálának 65. évfordulója. Törté­netíró volt, történelmi kútfőkutató, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), majd a Magyar Történelmi Társulat vá­laszmányi tagja.
2010-05-26: Magazin - :

Tizenhárom évesen a világ tetején

Fenn állni a világ tetején a legjobb érzés, amit az ember el tud képzelni ― jelentette ki a 13 éves kaliforniai Jordan Romero, aki május 22-én, szombaton 9 óra 45 perckor a világ legfiatalabbjaként feljutott a világ legmagasabb hegycsúcsára, a 8848 méter magas Mount Everestre (Csomolungma).