Sztrájk a sztrájkkal szemben

2010. május 26., szerda, Közélet

A megye minden iskolájára kiterjedő japánsztrájkot kezdeményezett mára a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium diákpresbitériuma.

A tanulók ezzel tiltakoznak az ellen, hogy a szakszervezetek felhívására a pedagógusok május 31-től meghatározatlan időre általános sztrájkba lépnek, amivel lehetetlenné teszik a tanév lezárását és az érettségi vizsgák megszervezését.

Kérdésünkre Benkő Réka, a kezdeményező diáktanács ügyvezető elnöke elmondta, békés megmozdulást szerveznek, ami abból áll, hogy a diákok ma felteszik a fehér karszalagot, de ha a tanárok nem állnak el a tanév befagyasztásától, akkor ők is folytatják a tiltakozást, akár utcára is vonulnak, mert nem fogadhatják el, hogy a pedagógusok munkabeszüntetése miatt a vakációban kelljen iskolába járniuk, hogy a végzősök ne szerezhessék meg az érettségi oklevelet, és ne vehessenek részt az egyetemi felvételiken, ezért eltökélt szándékuk, hogy megakadályozzák a tanévzárás előtti általános sztrájkot.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1399
szavazógép
2010-05-26: Közélet - Farkas Réka:

Nem enged a kormány

A mai kormányülésen fogadják el a megszorító intézkedéseket tartalmazó törvényt, és csütörtökön vállal felelősséget a parlament előtt Emil Boc miniszterelnök, ezt a Traian Băsescu államfővel folytatott megbeszélés után maga a kormányfő jelentette be, utóbb pedig több miniszter megerősítette.
2010-05-26: Közélet - Fekete Réka:

Nem kell az egészségbiztosító az RMDSZ-nek

A címbeli állításra abból következtetünk, hogy a szervezet fél év alatt sem töltötte be a neki járó igazgatói állást a megyei egészségbiztosító pénztár élén, inkább hagyja mentükre a dolgokat. Csakhogy a dolgok egyáltalán nem mennek maguktól.