Kőterápia-masszázs forró kövekkel

2010. május 27., csütörtök, Család

A keleti gyógyászatban évezredek óta ismerték és használták a természetes ásványokat, például a nefritet (jádekövet) a testen hordták gyógyítás és megelőzés céljából.

A Nuga Best masszázsberendezés, amely erre az ősrégi tapasztalatra épül, az emberi egészség helyreállítására szolgáló, a gerinc rehabilitációját megcélzó berendezés, lényege ráhatás az emberi szervezetre természetes ásványokkal: jádekő, turmániumkerámia, turmalin, germánium, vulkanikus kőzet és elván. Célja a test teljes regenerációja a szervezet hibátlan működésének fenntartásával.

A belső sugárzója jáde (nefrit) féldrágakőből készült, amely melegítéskor a hosszúhullámú infravörös sugárzás forrása. Lá­gyan a hátgerinc mentén mozogva vonalas masszázst, pontmasszázst (akupresszúra), átmelegítést (Moxibustion), kíméletes nyújtást és pontkiégetést biztosít.

A masszázs célja, hogy az átmelegedett izmokban javuljon a vérkeringés, lazuljon az izomzat, megszűnjenek a fájdalmas izomcsomók, a becsípődött idegvégződések kiszabadítása, a gerinc korrekciója, az agytól induló és az emberi test szerveihez menő idegpályák vezetőképességének helyreállítása, javítja a belső szervek működését, nyújtja és rugalmasítja a gerincet, izmokat, ízületeket, javít a testmozgás hiánya és a rossz tartás miatti hátfájáson, a gerinc melletti akupresszúrás pontok stimulálása fájdalomcsillapító hatást fejt ki, feloldja az energiaáramlást gyengítő blokkokat, élénkítve ezzel a szervek működését.

A jáde olyan féldrágakő, amely stimulálja testünk életerejét, a keleti gyógyászatban már évszázadok óta használják, a szervezetre gyakorolt jótékony hatása bizonyított. Kiváló hőtartó és hőátadó hatású, rezgései megegyeznek az emberi test rezgéseivel, általános közérzetjavító, immunrendszererősítő, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, serkenti a vérkeringést, idegmerevség- és izomlazító hatású, segíti a D-vitamin beépülését a szervezetbe.

A turmániumkerámia (TK) fontos része a Nuga Best masszázságynak, melegítéskor a negatív töltésű ionok, a hosszúhullámú infravörös sugárzás, a gyenge mágneses mező forrása. A turmániumkerámia a turmalin, germánium, vulkanikus kőzet és az elván természetes ásvány bonyolult ötvözete.

A germánium fontos mikroelem, több folyamatban is részt vesz az emberi szervezetben, hiánya hatással van a gyomor-béltraktus működésére. Erősíti az immunrendszert, támogatja az interferonok (vírusok szaporodását gátló, fehérje-összetételű enzimszerű anyag, védő fehérjék) képzését a szervezetben, melyek gátolják a vírusok elszaporodását, javítja az oxigénellátást a sejtek szintjén, csökkenti a fáradtságot, növeli a vitalitást, biocid hatású (gombásodás-, vírus-, baktériumellenes), daganatellenes hatású, fékezi a rosszindulatú képződmények kifejlődését, megakadályozza a sejtosztódás és áttétek megjelenését, véd a radioaktív sugárzással szemben. A germánium jelen van olyan természetes élelmiszerekben, mint a fokhagyma, ginszeng, gombafélék.

A TK mindennapi használata kompenzálja a nem elegendő friss levegőn tartózkodást és a betegségmegelőzés, a gyógytorna hiányát. A negatív töltésű ionok lehetővé teszik az egészséges tápanyagcserét, feszültségoldást, az intellektuális képességek emelését, erősítik az immunitást, csökkentik a megnövekedett vérviszkozitást, szétrombolják a vérben található szabad gyököket. A TK-t 30°C-tól 70°C-ig használják. 70°C-nál szaunahatás hozható létre, melyet a hagyományos hőterápiával lehet összehasonlítani. A hőenergia felerősíti a szervezetben a vérkeringést, elősegíti a méreganyag-kiürítést (izzadás útján) és a tápanyagcserét, amely testsúlycsökkenéshez vezet. A negatív töltésű ionok behatolnak a szervezetbe, amikor az ember a turmániumkerámián fekszik. Ez antiallergikus hatást fejt ki, normalizálódik a vérnyomás, javul a szívműködés, csökken a hörgőizmok görcse, a légzés lassabbá és mélyebbé válik, javulnak a nyálkahártya-funkciók és a légutak állapota, erősödik az immunitás, szétrombolódnak a szabad gyökök (amelyek daganatos megbetegedések keletkezését teszik lehetővé), nyugtatja az idegrendszert.

A Nuga Best használata ajánlatos:

* gerincferdülés, gerincbántalmak, idegbecsípődés megszüntetésére

* reumatikus problémák, ízületi betegségek kezelésére

* vérnyomás szabályozására, vérkeringés javítására

* koleszterin csökkentésére, vércukorszint szabályozására

* aranyér, visszér kezelésére

* álmatlanság, migrénes fejfájás, depresszió kezelése, fájdalom csökkentésére

* sejtregenerálásra, immunrendszer-erősítésre, reflux kezelésére

* anyagcsere serkentésére, hormonrendszer helyreállítására

* allergiás betegségek, bőrbetegségek, cellulitisz kezelésére

* belső gyulladások, székrekedés kezelésére

* nőgyógyászati, prosztataproblémák kezelésére.

A kezelés Sepsiszentgyörgyön a városi uszoda második emeletén vehető igénybe hétfőtől péntekig előjegyzés alapján. Érdeklődni a 0723 626 491-es telefonon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-05-27: Család - Jártó Kocsis Edit:

Az élet csodája

Háromszéken ezer szülésre ezerkétszáz terhességmegszakítás jut. (újsághír)
Amit a legtöbb ember az élet csodájaként él meg, az újszülött várása, világra jötte, bizonyos helyzetekben, esetekben megoldhatatlan problémaként, teherként nehezedik az érintettre.
2010-05-27: Család - Puskás Attila:

Védett növény a mocsári nőszirom

A mocsári (sárga) nőszirom egyike annak a nálunk spontán flórában fellelhető tíz nősziromfajnak (valamint számos kertészeti fajtának), amely különleges szépsége és élőhelye miatt a védett növények listáján szerepel, amint egyébként valamennyi nőszirom (Iris sp.) faj.