Összerázódott a KVISZ

2010. május 27., csütörtök, Közélet

Csapatépítő hétvégét szervezett az ojtozi Anselmo Kastélyfogadó­ban a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet, a KVISZ. A képzésen a nemrég alakult egyesület önkéntes csapata vett részt.

Kelemen Éva és Grüman Róbert, a képzés két vezetője a szervezett programok által megpróbálta rávezetni a fiatalokat a csapatban gondolkodás előnyeinek felismerésére, a közösségben való munka konfliktushelyzeteinek kezelésére. A képzés elméleti és gyakorlati síkon egyaránt megmozgatta a résztvevőket, minden foglalkozás rövid, figyelemfejlesztő, csapatépítő játékokkal indult, majd elmélettel folytatódott. Az összerázó programok mellett ugyanakkor döntés született az egyesület első rendezvényének lebonyolításáról is: a csapat meglepetéssel készül a gyermeknapra. Illés Andrea jogtanácsos, a KVISZ elnöke elmondta: a hétvége létfontossá­gú esemény volt a szervezet életében, új tervek születtek, melyek Kézdivásárhely hétköznapjait fogják színesebbé tenni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-05-27: Közélet - B. Kovács András:

Húsz éve kezdték újra (Magyar cserkészek)

Munka a vadastetői cserkészparkban
Kettős évforduló
Emlékévet hirdetett idénre a Romániai Magyar Cserkészszövetség abból az alkalomból, hogy húsz éve alakult újra Gyergyószárhegyen a szervezet, miután az első csapatok már 1990 januárja-februárja folyamán megjelentek Kolozsváron, Székelyudvarhelyen, Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön.
2010-05-27: Világfigyelő - :

Elfogadták a törvénymódosítást

Nagy többséggel elfogadta az Országgyűlés tegnap a magyar állampolgárságról szóló törvényt módosító javaslatot, amely alapján a határon túli magyarok kedvezményesen szerezhetik meg a magyar állampolgárságot. Az Országgyűlés 344 igen, 3 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett döntött úgy, hogy lehetővé teszi a határon túli magyarok egyszerűbb, kedvezményes honosítását.