Kulturális hétvége Kovásznán

2010. május 31., hétfő, Közélet

Több kulturális rendezvényt tartottak a hét végén Kovásznán: pénteken kezdődött a Pastorala Vegyes Kar (felvételünkön) tizedik születésnapja alkalmából szervezett kamarakórusfesztivál, de volt néptáncvetélkedő, szabadtéri koncert is.

A több megyéből érkezett kórus előtt Szántó István mesélt az ünneplő Pastorala elmúlt évtizedéről, ugyanott dr. Fülöp Csaba úgy vélekedett: ,,megéri a fáradozást, megéri a kultúráért áldozni".

Az országos néptánc és népi hagyományok versenyén Hargita, Vrancea és Kovászna megyei versenyzők mérték össze tudásukat. A néptáncversenyen a bodzafordulóiak és balánbányaiak bizonyultak a legjobbaknak, míg a dalcsoportban a kovásznai Orbán Balázs Általános Iskola vitte a pálmát — Diana Boţoni révén —, a szólisták közül pedig a baróti Pető Melinda nyerte el a legjobb helyet. A versenyre román és magyar nyelvű csapatok neveztek, előbbiek enyhe fölényben voltak. Thiesz János alpolgármester szerint a rendezvény színvonalával kiérdemelte, hogy a városháza a következő években is támogassa.

A barátosi Ferenc Ernő Fúvószenekar a szívkórház előtti téren tartott szabadtéri koncertet, a fúvósok előadásai a fürdővárosban rendszeressé válnak a nyár folyamán.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-05-31: Máról holnapra - Farkas Réka:

Sztrájkolj, ha van rá pénzed

Igencsak cinikus volt Emil Boc miniszterelnök tegnapi felhívása, kérve fenyegette meg a tanárokat: jobb, ha elállnak a sztrájktól, mert nem kapnak fizetést a tiltakozás napjaira, és még tovább romlik anyagi helyzetük. A kormányfőnek eme gesztusával sikerült ismét porba döngölnie az amúgy is megalázott pedagógustársadalmat.
2010-05-31: Közélet - :

Bölön ünnepelt

Ha bölöni falunapok, akkor In Memoriam Kósa Jenő horgászverseny. Nem volt ez másként idén sem, ugyanis az ,,Új" tónál negyedik alkalommal megrendezett horgászversennyel kezdődött a 2010-es bölöni falunapok péntek délután.