Bölön ünnepelt

2010. május 31., hétfő, Közélet

Ha bölöni falunapok, akkor In Memoriam Kósa Jenő horgászverseny. Nem volt ez másként idén sem, ugyanis az ,,Új" tónál negyedik alkalommal megrendezett horgászversennyel kezdődött a 2010-es bölöni falunapok péntek délután.

Másnap, szombaton a hivatalos megnyitó előtt folytatódott a horgászveseny, majd halászléfőző-versenyt is rendeztek. A horgász- és halászléfőző-verseny kiértékelését és díjazását követően előbb előadásokat láthattak az érdeklődők, aztán a bölöni Kék Virág együttes előadásában a legényavatót, majd a Parázs együttes, a Princess mazsorett és a Csala Kürtje fúvószenekar előadásai voltak terítéken. A záró nap tartogatta talán a háromnapos rendezvény legváltozatosabb programját. A délelőtti órákban lovas felvonulással indult a program, majd a futballpályán a lovasok ügyességi versenyen mérték össze tudásukat. A díszkertben előadások sora várta az érdeklődőket: a nagyajtai Áfonya és Vad Rózsa együttes után a bölöni óvodások léptek fel, majd az olaszteleki néptáncegyüttes után újra a Kék Virág együttes lépett színre, végül pedig favágó versenyt is láthattunk. Koncertek az utolsó napon is voltak, Szende és Kristóf Katalin fellépései után az est fénypontja a magyarországi Desperado együttes volt, majd tűzijáték zárta a bölöni falunapokat. (benkő)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-05-31: Közélet - Bokor Gábor:

Kulturális hétvége Kovásznán

Több kulturális rendezvényt tartottak a hét végén Kovásznán: pénteken kezdődött a Pastorala Vegyes Kar (felvételünkön) tizedik születésnapja alkalmából szervezett kamarakórusfesztivál, de volt néptáncvetélkedő, szabadtéri koncert is.
2010-05-31: Közélet - Mózes László:

A hétvége hírei

Orbán a miniszterelnök, megalakult a kormány
Miniszterelnökké választotta Orbán Viktort a köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés szombaton. A miniszterek kinevezésével megalakult a rendszerváltás utáni kilencedik kormány. A parlament szavazással döntött a kormányprogramról és a kormányfő megválasztásáról.