Románia bronzérmes az Eurovízión

2010. június 1., kedd, Magazin

Paula Seling és Ovidiu Cernăuţeanu ,,tüzes" produkciójával, a Playing with Fire (Tűzzel játszani) című számával harmadik helyezést ért el az 55. Eurovíziós Dalfesztiválon.

Idén harminckilenc ország képviselői vettek részt a fesztiválon, az első helyezett Németország versenyzője, a 19 éves Lena lett Satellite című dalával. Őt követte Törökország versenyzője, maNga We Could Be the Same című számával. A harmadik helyezett Románia után az első tíz helyen végzett sorrendben Dánia, Azerbajdzsán, Belgium, Örményország, Görögország, Grúzia és Ukrajna. A román versenyzők a harmincnyolc, szavazati joggal rendelkező ország közül huszonkilencből gyűjtötték össze a 162 pontot, amellyel harmadikok lettek. Előadott számuk nemzetközi siker lett, az utóbbi két napon több mint harmincezer fizetett letöltést jegyeztek az interneten. (p. m.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-06-01: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

A trónörökös visszatér

Várakozás is lehetett volna a címe a riportnak, mert Zalánpatak több nációból összeványolt népe többnyire vegyes érzelmekkel tekint Károly herceg, az angol trónörökös látogatásaira, a hutaalapító egykori kőröspataki gróf Kálnoky család mai képviselőjének egyre nyilvánvalóbb jelenlétére a településen.
2010-06-01: Magazin - :

A kilencedik TIFF

Jelenet Cristi Puiu filmjéből, amelynek főszerepét is ő maga játssza (balra)
Pénteken kezdődött és vasárnapig tart Kolozsváron a 9. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF).