BarátosBüntetést ígérnek a szerződéskerülőknek

2010. június 1., kedd, Közélet

A barátosiaknak a Tega Rt.-vel kell szerződniük a szemét elszállítására. A község polgárainak nagy része már aláírta a szerződést, a többieket írásban szólították fel erre. Kerestély Csaba polgármester a 2000/78-as sürgősségi rendeletre hivatkozva küldte szét az értesítéseket.

A személyre szóló levél kézhezvételétől számított 15 napon belül Tánczos Ildikónál, Barátos 162. szám alatt kell jelentkezni. Akik a felszólítás után sem kötnek szerződést a szemét elszállítására, 200—2000 lejjel büntethetők, jogi személyek 10 000—20 000 lejt fizetnek a szabálytalanságért. A büntetéseket a környezetvédelmi felügyelőség vagy a helyhatóság által kijelölt személyek róhatják ki. Az értesítések kiküldésével az önkormányzat eleget tett törvényes kötelezettségének, következő lépés a büntetés.

A polgármester elmondása szerint a szemét szervezett elszállítása halaszthatatlan Bará­toson, hiszen sokan most is az utak mellé, sáncokba vagy a mezőre szórják ki háztartási hulladékaikat. A Tega Rt. személyenként 3 lejes havidíjért szállítja el a faluból a szemetet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-06-01: Közélet - Gyila Sándor:

Miénk lesz-e a szupermarket? (Kovászna)

A kis fizetésű állami alkalmazottak és a nyugdíjból tengődők még nem is szembesültek az első ,,áldozatbemutatás" (első megskalpolt jövedelem) keserű élményével, de a vásárlóerő máris — hónapok óta — drámai következetességgel csökken Kovásznán. A körvonalazódó szerencsétlenség túlsó, napfényesebb oldalán eközben megfeszített ütemben dolgoznak a kisváros első, ,,nyugati stílusú" nagyáruházának építkezésén.
2010-06-01: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Csernáton továbbmozdulhat

A 3.22-es vidékfejlesztési program ez évi nyertesének mondhatja magát a községi önkormányzat.