Csernáton továbbmozdulhat

2010. június 1., kedd, Közélet

A 3.22-es vidékfejlesztési program ez évi nyertesének mondhatja magát a községi önkormányzat.

Jelentős lépés lesz ez a település fejlesztésében, mert magában foglalja egy 15, 5 km hosszú csatornarendszer kiépítését az ország- úton, a 4. sz. községi főút mentén, a múzeum övezetében lévő Kandia nevű településrészen és természetesen az ülepítő megépítését is. Ez azt jelentené, hogy néhány kisebb utca kivételével majdnem teljesen behálózza a rendszer Alsó­csernáton területét. Ennek során javítják, aszfaltozzák az említett 4-es sz. községi főutat, vízlefolyókat és gyalogjárókat építenek a felsőcsernátoni emlékműig, mintegy 4 km hosszúságban, és a műemlék jellegű volt faluházát teljesen rehabilitálják. Belefér még a tervbe egy szociális, beteggondozási és egy kulturális jellegű szolgáltatás is: speciális autó és felszerelés megvásárlása, hagyományőrző együttesek ruházatának és felszerelésének beszerzése. A múlt héten megkötötték a szerződést a tervezetek elkészítésére.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-06-01: Közélet - Bokor Gábor:

Büntetést ígérnek a szerződéskerülőknek (Barátos)

A barátosiaknak a Tega Rt.-vel kell szerződniük a szemét elszállítására. A község polgárainak nagy része már aláírta a szerződést, a többieket írásban szólították fel erre. Kerestély Csaba polgármester a 2000/78-as sürgősségi rendeletre hivatkozva küldte szét az értesítéseket.
2010-06-01: Közélet - Kuti János:

Kezdjünk el spórolni! (A múlt hét)

Közismert, az állam a legrosszabb gazda. Nem elég, hogy rosszul gazdálkodik, de ráadásul rajtunk akar spórolni. Viszont van, amiben a mindenkori kormányaink jók.