Dancs Annamari debütje

2010. június 5., szombat, Magazin

Az elmúlt hónapokban Dancs Annamari megfeszített tempóban készült pályafutásának talán egyik legfontosabb felkérésére, hogy a bukaresti Ion Dacian Nemzeti Operettszínházban vendégszerepeljen. Az énekesnő szülővárosa és Bukarest között osztotta meg mindennapjait, több időt töltve a fővárosi operettszínház próbatermeiben:

— Nagyon élvezem és szeretem a próbákat, a táncjelenetekben nagyon sok az akrobatikus elem, amelyeket vakmerően és őrült módon bevállalok, nem is gondolva arra, hogy egy rossz mozdulat miatt akár csonttörés is lehet a mutatványból. Fantasztikus kondícióba hozott az elmúlt időszak, volt olyan nap is, amikor hét órán át próbáltunk a partneremmel, Cătălin Petrescuval, a balett-teremben egyszerűen megáll az idő. Persze, nem marad minden nyom nélkül, amellett, hogy a tánctudásom és kiejtésem csiszolódott, rengeteg zöld és lila folt van a testemen… de nem bánom! — meséli mosolyogva.

Annamari A csárdáskirálynő és a Marica grófnő szubrettszerepeit, Stázit, illetve Lizát alakítja. Elmondása szerint Stázi közelebb áll a szívéhez és személyiségéhez, talán ezért is nem volt nehéz betanulnia a szerepet alig három hét alatt.

— Mindenkinek ajánlom az előadásokat, igazi kikapcsolódást nyújtanak, fantasztikus a zene, látványos a rendezés, a díszletek, a táncok lenyűgözőek, csodás kosztümökben jelenek meg, a Marica grófnőben például Doina Levintza tervezte a jelmezeket, és a Budapesti Operettszínház karmestere, Silló István vezényel. A csárdáskirálynőben érdekes volt azokat a dalokat, amelyeket évek óta magyarul énekelek, most román szöveggel előadni, de nagyon könnyen megtanultam a darab fordítójának, Fazekas Ernőnek köszönhetően. Az előadás rendezője Kerényi Miklós Gábor (Kero), a Budapest Operettszínház igazgatója, aki klasszikus stílusban, a budapesti előadással azonos díszlettekkel, jelmezekkel és rendezéssel vitte színpadra minden idők legsikeresebb operettjét.

Az énekesnő május 27-én debütált A csárdáskirálynőben, május 30-án pedig a Marica grófnőben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-06-05: Múltidéző - Gazda József:

Végleg bekebelezni... (A Székelyföld elrománosításának kísérlete)

3. Mit talált itt Trianon?
Trianon pecsétként érkezett mindarra, ami már külső és belső segédlettel megtörtént. Jöhetett, hogy szentesítsen, szentesítse a kialakult „helyzetet". Mely nem lehetett az új birtokosoknak mindenben megnyugtató. Itt, a Keleti-Kárpátok déli részének külső és belső vonulatai közé beékelten, ezen a területen, melyet hagyományosan mi, magyarok Székelyföldnek nevezünk.
2010-06-05: Magazin - :

Hattyú a tavon