Útravaló az Úr házából

2010. június 5., szombat, Közélet

Ökumenikus istentisztelettel bocsátotta útjukra, a nagy kalandra a sepsiszentgyörgyi magyar középiskolák, líceumok végzőseit a megyei pedagógusszövetség.

Az unitárius templomban megtartott rendezvényben az volt a legszebb, hogy minden beszélő a gondolatait és jókívánságait osztotta meg az ünneplőbe öltözött és immár felnőttnek tekinthető nagydiákokkal. Szinte látható, tapintható volt az a hátszél, amely közös imával, énekléssel, áldással, és hol megható, hol megkacagtató buzdítással emelni, segíteni, erősíteni kívánta a fiatalok akaratát, küzdőszellemét, jövőépítő terveit. A történelmi egyházak — katolikus, evangélikus, református, unitárius felekezetek — papjainak üzenete minden pátosztól mentesen a tartalmas életre, a valódi értékekre ösztönzött, és ezt hangsúlyozta a rövid műsor is; a jelen levő iskolaigazgatók jelképes ajándékot, könyvet kaptak, és a trianoni gyásznap évfordulójáról is csak acélozó eseményként esett említés. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-06-05: Közélet - Iochom István:

Ballagás Kézdivásárhelyen

Tegnap délelőtt a céhes város öt középiskolája közül kettőben, a kantai Nagy Mózes Elméleti Líceumban és a Református Kollégiumban ballagtak a diákok.
2010-06-05: Közélet - Farcádi Botond:

Függőben a tanév lezárása (Megértést kérnek a pedagógusok)

Egyelőre nem zárják le a diákokat erre a félévre, erről döntött tegnap a Kovászna Megyei Szabad Tanügyi Szakszervezet a tagokkal való konzultáció után — közölte lapunk érdeklődésére Nagy Gábor. A szakszervezeti vezető szerint hétfőn a paritásos bizottságban tárgyalnak a sztrájknapok kifizetéséről, ezt a kormány jelenleg a naplók lezárásához köti.