Megértést kérnek a pedagógusokFüggőben a tanév lezárása

2010. június 5., szombat, Közélet

Egyelőre nem zárják le a diákokat erre a félévre, erről döntött tegnap a Kovászna Megyei Szabad Tanügyi Szakszervezet a tagokkal való konzultáció után — közölte lapunk érdeklődésére Nagy Gábor. A szakszervezeti vezető szerint hétfőn a paritásos bizottságban tárgyalnak a sztrájknapok kifizetéséről, ezt a kormány jelenleg a naplók lezárásához köti.

A szakszervezet tegnap kiadott közleményében a szülők és tanulók megértését kéri. Emlékeztetnek: a pedagógusok többsége is szülő vagy nagyszülő, ha felemelték szavukat az igazságtalansággal szemben, ezt mindazok érdekében tették, akiket nyomorba készülnek dönteni a hatalom képviselői. Hangsúlyozzák: megbecsülésre tartanak igényt, visszautasítják a megfélemlítést, a megosztásra való törekvést, a megalázási szándékot. ,,Miként nézhetnénk diákjaink tiszta szemébe, hogyan beszélhetnénk bátorságról, kitartásról, erkölcsös magatartásról, ha mi magunk csak puszta szemlélői lennénk a minket és a sok millió embert érintő sérelmeknek, megszorító intézkedéseknek?" — kérdezik a pedagógusok, meggyőződésüket fejezve ki: a társadalom kellő érettséggel rendelkezik ahhoz, hogy tiltakozásuk lényegét megértse.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-06-05: Közélet - :

Útravaló az Úr házából

Ökumenikus istentisztelettel bocsátotta útjukra, a nagy kalandra a sepsiszentgyörgyi magyar középiskolák, líceumok végzőseit a megyei pedagógusszövetség.
2010-06-05: Közélet - :

Emlékülés a Parlamentben (Trianon-emléknap)

A Parlamentben a Trianon-emlékülés tegnap délután fél ötkor, a szerződés kilencven évvel ezelőtti aláírásának pontos időpontjában, a nemzeti zászló és a történelmi zászlók bevonulásával, harangzú­gással, majd a himnusszal vette kezdetét.