Falunapok cserkészavatással

2010. június 7., hétfő, Közélet

A múlt hét végén ötödik alkalommal megszervezett szentkatolnai falunapok legkiemelkedőbb mozzanata tegnap délelőtt a templomtéren, a világháborús emlékmű előtt megtartott cserkészavató volt, ahol több mint száz helybeli érdeklődő jelenlétében tizenhat cserkészjelölt tette le a fogadalmi esküt.

Az ünnepségen a kézdivásárhelyi 34. számú Gábor Áron Cserkészcsapat, Gaál Sándor, a Romániai Magyar Cserkészszövetség elnöke, a 14. számú sepsiszentgyörgyi Dr. Kovács Sándor Cserkészcsapat vezetője és dr. Kerekes László, a kézdivásárhelyi Boldog Özséb római katolikus templom plébánosa, cserkészparancsnok is jelen volt. A cserkészinduló eléneklése után Gaál Sándor elmondta: a szentkatolnai cserkészcsapat Opra István helybeli plébános kezdeményezésére és támogatásával tavaly alakult meg, és Erdély-szerte a 137. A szentkatolnai cserkészcsapat névadója, Bakk Endre (1841—1906) plébános, tiszteletbeli kanonok és történetíró életét és munkásságát Bakk Pál ny. tanító, helytörténész ismertette, aki példaként állította a mai ifjúság számára Szentkatolna egyik nagy szülöttjét.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-06-07: Közélet - Iochom István:

Néptáncosok a Perkőn

Szombaton ötödik alkalommal szervezték meg Kézdiszentléleken a Szent István-kápolna alatti nyeregben a Perkő gyermek- és ifjúsági néptáncfesztivált, melyen tizenhat, zömében székelyföldi, illetve erdélyi együttes több száz táncosa vett részt.
2010-06-07: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Képviselők vagy pártkatonák?

Amint az várható volt, a kormány hajthatatlannak bizonyult, semmilyen módosítást nem fogadott el a megszorításokat tartalmazó törvénytervezetekhez. Szombaton még felröppent a hír, hogy a nyugdíjcsökkentésről csak-csak lemondanak, a remény azonban hamar szertefoszlott, estére már hivatalosan is bejelentették: marad minden a régiben, a jól ismert intézkedéseket tartalmazó dokumentumokért vállal ma felelősséget a kabinet a parlamentben.