Követendő példa

2010. június 9., szerda, Közélet

Házi kiállítás nyílt tegnap délután a sepsiszentgyörgyi Hófehérke Óvodában a tanintézmény fennállásának 40. évfordulója alkalmából hirdetett logópályázatra beérkezett munkákból, ugyanakkor eredményt is hirdettek.

Márk Emese igazgatónő elmondta, a külvilág felé is meg szeretnék mutatni, kik ők, és mit akarnak, ezért igazi cselekedtető módszerrel kívánták kiválasztani az óvoda jelképét. A negyven pályamunka közül Vízi Tamás, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Líceum végzős diákja (szakirányító Koszta Ervin) vitte el a pálmát, de különdíjat kapott a Mikes Kelemen Főgimnázium két diákja, Bakos Tamás és Molnár Hunor közös alkotása (irányító Szőcs Torma Katalin), mivel igazán kiforrott munkával jelentkeztek. A döntnök, Vetró Bodoni Barnabás grafikus elmondta, jó ötletnek tartja a pályáztatást, hiányolta a pályázók részéről a variánsokat. Hozzátette, a jelképnek minél egyszerűbbnek kell lennie, a díjazott munka is vázlatnak tekintendő. (Szekeres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-06-09: Közélet - :

Koncertek a zenepavilonban

A zágoni ifjúsági fúvószenekar fellépésével vette kezdetét Sepsiszentgyörgyön a nyári szabadtéri fúvóskoncert-sorozat.
2010-06-10: Kultúra - :

Közönségtalálkozó az elmúlt öt évről (Évadot zárt az M Stúdió)

Éden
Henning János felvétele
Öt év alatt stabil, művészi minőségében európai szintű mozgásszínházi társulattá forrt a sepsiszentgyörgyi M Stúdió alkotó közössége — összegezte az alakulástól eltelt időszak eredményeit Uray Péter művészeti vezető az évadzáró előadás után tartott közönségtalálkozón. A Gyöngyösi Tamás rendezte Édent azért újították fel, mert a társulat június második felében ezzel vesz részt a svédországi Karlstadban az AbunDance 2010 Tánc és Koreográfia Fesztiválon.