Kecskemétiek a Református KollégiumbanViszontlátni és felidézni

2010. június 12., szombat, Kovakő - diákmelléklet
Talán így kezdeném el a történetemet. Igen! Viszontlátni őket, s újra átélni a közös koncertet, felidézni újra és újra az emlékeket.

Csütörtök délután van, szokás szerint zajlik minden, ám ez nem egy átlagos nap. Hiszen ma este érkeznek meg kecskeméti barátaink. Már mindenki lázasan várja, mikor érnek be városunkba, Sepsiszentgyörgyre. Este kilenc óra, amikor elkezdünk gyülekezni az iskolában, ám a vendégek késést jelentenek be. Fél tíz után nem sokkal érkezik meg az a busz. Mindenki lázasan keresi barátját, rég nem látott ismerős arcokat.

Mivel mindnyájan fáradtak voltak, hamar szétoszlott a diákság. Sajnos, ez a két nap nagyon rövid volt, idő sem jutott nyugodtan elbeszélgetni rég nem látott barátainkkal. Pénteken kirándultunk, a vendégek megnézték megyénk néhány jelesebb látnivalóját, az útvonal: Zágon, Csomakőrös, Kézdivásárhely és Csernáton. Délután 5 órakor elérkezett koncertünk ideje. Megfelelő helyszínnek az evangélikus templomot találtuk, tudva, hogy jó az akusztikája. A hangulat feszült és egyben izgatott volt. Mielőtt megkezdődött a csodálatos koncert, rövid áhítatot tartott Egyed Sándor lelkipásztorunk. Köszöntő gyanánt mi léptünk fel, majd átadtuk a terepet a kecskeméti Psalmus kórusnak. Gyönyörű dalok csendültek fel. A templomban érződött a csoda. Koncert után vendégeink a Háromszék Táncegyüttes Böjttől böjtig című előadását nézték meg.

Előadás után megvacsoráztak, majd a diákpresbitérium vezetésével lezajlott a búcsúest, ami aránylag jól sikerült. Igen, búcsú, ami nem az én erősségem... de ez sem tart soká, pár hónap, és újra viszontlátjuk egymást. Szombaton már hajnali négykor indultak, ugyanis időben el akartak érni a csíksomlyói búcsúra. Az időjárás közbeszólt, mert végig esett az eső, de a hangulatot és a jókedvet nem mosta el. Jó volt újra látni őket, azokat, akikkel nem mindennap találkozunk, de a szívünkben ott tudjuk minden percben.

Most már mondhatom, hogy az idei pünkösd is emlékezetes volt mind számunkra, mind a kecskemétiek számára. Nemsokára újra látjuk egymást, és felidézhetjük közös emlékeinket, amelyek most újabbakkal gazdagodnak.

BENKŐ RÉKA

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-06-12: Kovakő - diákmelléklet - :

Nyitott kapuk Algyógyon (XI. országos IKE-találkozó)

Idén is megrendezik az immár hagyományossá vált Országos IKE-találkozót július 28. és augusztus elseje között, a helyszín: Algyógy.
2010-06-12: Kovakő - diákmelléklet - :

330 — ünnep a Nagy Mózesben

Ünnep. Nem hosszú, és nem is a legszebben csengő szó. Öt betű. Mégis gyönyörű. Jó érzéseket keltő. Fennkölt és magasztos. Tiszteletet parancsoló. Pedig csupán öt betű. De nem üres betűk. Hordoznak magukban valamit. Valami tisztát. Mindennél tisztábbat. Felemelőt. Megnyugtatót. Boldogítót. Frissen vasalt lepedők sima harsogása lengi körül. Puhaság és melegség. Kecsesség. Érzékiség.