Zöld sziget a betonrengetegben

2010. június 12., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Idén újabb park és játszótér felújítását fejezi be az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) Sepsiszentgyörgyön, ezúttal a Benedek Elek utcában, miután a tavalyelőtt sikerült egy játszóteret felújítani, és egy tömbházudvart rendbe tenni a Gödri Ferenc utcában.

A terv első szakaszában összeállt egy pályázat, melyet a csíkszeredai Polgár-Társ Alapítvány kedvezően bírált el. Második lépésként a játszóteret övező kis parkban elültették a csemetéket, ebben a közeli Váradi József-iskola tanárai és diákjai is segítséget nyújtottak. 2009 őszén az önkormányzat jóvoltából elkészültek a járdák, és a játszóteret is felszerelték, 2010 áprilisában pedig cserjéket, virágokat ültettek az önkéntes EMI-sek. Az ültetésben és az öntözésben a helyi lakosok is segítettek, a játszótér és a mellette levő park pedig szépen kialakult. Májusban sikerült lefesteni a kerítést is, melynek elkorhadt részeit ki kellett cserélni, a munkában a közelben lakó Ferenczy Tibi bácsi nyújtott nagy segítséget az önkéntes fiataloknak. A kerítés mellé élő sövény került, melyet jó szándékú támogatók ajánlottak fel a park szépülésére.

Jó érzés látni, hogy a terület rendezésével az élet is megelevenedett a környéken: szülők járnak arra naponta a gyerekeikkel, és hosszasan elidőznek a játszótéren, melyet park is övez, ezért sokan választják délutáni sétaútvonalnak is a rendezett teret.

NEMES ELŐD

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-06-12: Kovakő - diákmelléklet - :

Görkoripark Kézdivásárhelyen

A május 27—30. között zajló KSE-napok alatt, az eddig a város utcáin bolyongó bringások, deszkások és görkorisok nagy örömére, a Sportcsarnok melletti téren skateparkot avattak Kézdivásárhelyen.
2010-06-12: Kovakő - diákmelléklet - :

A szomszéd füve mindig zöldebb… (Hogyan zajlik a tanítás a világ más iskoláiban?)

Napjainkban a diákok évfolyamokra különválasztott, ergonomikusan berendezett termekben, szakképzett tanároktól sajátíthatják el a tudást, míg régen a tanulás lehetősége csupán a papi növendékeknek adatott meg, korántsem ilyen ,,luxuskörülmények" között.