Dacia márkaképviseletVisszatért a MIDA

2010. június 30., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A MIDA Kft. nem ismeretlen az autósok körében, hisz évek óta jelen van Kovászna megyében, forgalmazási és szerviztevékenységével elismerést váltva ki. Most mégis úgy fogalmazhatnánk, hogy visszatért, mármint képletesen értelmezve a visszatérést. Igen, mert hat év után ismét a Dacia teljes jogú márkaképviseleteként is folytatja tevékenységét.

— Minek köszönhető ez? — kérdeztük Crăciun Daniel urat, a MIDA Kft. vezérigazgatóját.

— Mint ismeretes, cégünk Hargita megyében Dacia, Renault és Nissan márkaképviseletként működik. Kovászna megyében 2000-től forgalmaztunk Dacia személygépkocsikat 2004-ig, amikor is a Bogyó Kft. megszerezte a Dacia márkaképviseleti jogot. Mi ettől az időponttól Renault és Nissan márkájú gépkocsikat értékesítettünk. 2009 augusztusában, amikor megnyitottuk a sepsiszentgyörgyi új autókomplexumunkat, megkaptuk a jogot a Dacia személygépkocsik javítására is, de ehhez nem társult az új Dacia gépkocsik értékesítésének engedélye. Tehát mostanig mint forgalmazó Renault és Nissan márkaképviselet voltunk. A szerviz pedig Renault, Nissan és Dacia márkaszervizként működött, s ugyanakkor RAR engedéllyel rendelkezünk bármilyen autótípus javítására. A napokban megkaptuk az engedélyt a Dacia forgalmazására is, tehát 2010. július elsejétől cégünk teljes jogú Dacia márkaképviseletként működik Kovászna megyében is.

— Mivel magyarázható, hogy egy olyan nagyságrendű megyében, mint Kovászna megye, két képviselet fog működni?

— A döntést a Dacia vezetősége hozta meg, személyes véleményem szerint rövid időn belül változni fog a helyzet, s egyetlen képviselet látja majd el a Dacia személygépkocsik forgalmazásának tevékenységi körét. Az közismert, hogy a Dacia csoport egy ambíciós és célratörő üzletpolitika alapján működik. Ez segítette a márkát abban, hogy meghódítsa a fél világot. Ma már a világ majd minden pontján értékesítik a Daciát. Ezt csakis egy megfelelő minőség/ár aránnyal és a jól felépített szerviz- és forgalmazói hálózattal tudta elérni. A Dacia vezetősége tudatában van annak, hogy a forgalmazói hálózat egyik alappillére a sikernek. Ahogy a gépkocsik gyártásában megkövetelik a minőséget, úgy a márkaképviseleteknek is komoly követelményeknek kell megfelelniük: az ügyféllel való kapcsolatteremtés ,,stílusától" kezdve el a szakértelemig mindenre kiterjedő alapos és minőségi folyamatok láncolatát kell egybeötvözni. Cégünkre, annak vezetőségére is hasonló gondolkozásmód a jellemző. Számunkra is a megelégedett ügyfél jelenti az eredményt, az elégtételt. Ez állandó és kitartó odafigyelést igényel mind a vezetőség, mind pedig az egész személyzet részéről. Csak ebben a szellemben lehet hosszú távon sikereket elérni. Cégünk személyzete is fiatal, dinamikus és odaadó. Fontos, hogy magukénak is érezzék az általunk forgalmazott terméket, de legalább ilyen fontos a márka iránti lojalitás is. Mindezeket összegezve úgy vélem, hogy az elmúlt évekbeli tevékenységünkkel bizonyítottunk, és ez egyfajta bátorítás számunkra a jövőre nézve is.

— A jelenlegi és jövendőbeli Dacia-tulajdonosok számára mindez mit jelenthet?

— A MIDA — Renault autókomplexum úgy van felépítve és olyan szakembergárdával rendelkezik, hogy teljes körű szolgáltatást képes nyújtani jelenlegi és jövendőbeli Dacia-tulajdonosoknak. Bármilyen típusú és jellegű munkálatot elvégzünk, beleértve a karosszériajavításokat is (közvetlen elszámolással a biztosítókkal). Véleményem szerint mostanig a Dacia-tulajdonosok számára nem eléggé volt ismeretes, hogy szervizünk hivatalos márkaszervizként működik. Ezentúl azonban megváltoznak a dolgok: most már teljes jogú márkaképviselet lettünk, és a szerviz mellett a Dacia személygépkocsik forgalmazása is tevékenységünk szerves és magától érthető részét, vagy másképpen fogalmazva üzletágát képezi.

— Ezek szerint a MIDA-nál ugyanazokkal a feltételekkel lehet gépkocsit vásárolni, mint bármelyik más Dacia márkaképviseletnél?

— Természetesen. Ugyanazokat a finanszírozási, garanciális és egyéb feltételeket biztosítjuk a klienseink számára. Vonatkozik ez a roncsprogramra is. Ezúttal szeretném bejelenteni, hogy megünnepelve a mostani eseményt, az első száz új Dacia-vásárló tíz évig tízszázalékos kedvezményben részesül minden javítási munkálat árából. Ezzel szeretnénk megköszönni mindenkinek, hogy megelőlegeztek bizalmukkal akkor, amikor megnyitottuk az új szervizünket, 2009 augusztusában, a krízis közepén. Ma már bizalommal fordulnak hozzánk a Kovászna megyei gépkocsi-tulajdonosok. Továbbra is minden érdeklődőt, potenciális ügyfelet szívesen várunk, és ígérjük, hogy részünkről mindent megteszünk operatív, magas szakmai szintű kiszolgálásuk érdekében. Tudva azt, hogy aki elégedetten távozik, az vissza is fog térni.

Péter Tibor

(x)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-06-30: Pénz, piac, vállalkozás - :

Történelmi mélyponton az euró

Tizenhat havi mélypontra gyengült az euróval szemben a lej. Hétfőn több mint egyszázalékos veszteségen állt a bukaresti értéktőzsde vezető mutatója.
2010-06-30: Gazdaság - B. Kovács András:

Miért nem dobtak mentőövet? (Magánosítás honi módra)

A kérdésre, hogy a bajba jutott IAME Group Rt.-nek miért nem dobott mentőövet a két, viszonylag erősnek nevezhető cég, a Műszertechnikához tartozó Carpathian Motors és a SIF Oltenia, sokakat foglalkoztat a megyében.