Milliók ünnepeltek az autópályán

2010. július 20., kedd, Magazin
Első becslések szerint hárommillióan vettek részt azon a hatalmas népünnepélyen, amelyet vasárnap rendeztek meg Észak-Rajna—Vesztfáliában, az A 40-es autópálya Duisburg és Dortmund közötti lezárt szakaszán.

A Ruhr-vidék mindennapi életet megjelenítő, Still-Leben elnevezésű fesztivál abba a programsorozatba illeszkedett, amelyet Essen Európa Kulturális Fővárosaként szervezett.

A rendkívül sűrű forgalmat lebonyolító autópályán a szervezők szerint még a legnagyobb dugókban sem lehet annyi embert látni egyszerre, mint most vasárnap. A lezárt, hatvan kilométeres részt csak gyalog, kerékpárral vagy görkorcsolyán lehetett megközelíteni, de az érdeklődés akkora volt, hogy időről időre torlódás alakult ki a bejutásnál. Az úttesten húszezer asztalt toltak össze egyetlen asztallá, amely mellett tízezrek foglalhattak helyet. A szervezők állítása szerint soha még a világon nem alakítottak ki ilyen hosszú asztalt. Az ünnepségen éppúgy megjelentek a vidék színházi társulatainak és tánccsoportjainak a képviselői, mint a különböző szakmákhoz és baráti körökhöz tartozók, köztük méhészek, sakk-klubok tagjai, futballszurkolók. Voltak, akik az ,,asztalsávban" ünnepelték születésnapjukat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-07-20: Magazin - Gyila Sándor:

Portugál—román együttműködés a láthatáron (Kovásznai szívkórház)

Lapunk 1998—2002 között hírt adott arról, hogy a portugál szakember Románia egyik legnagyobb szív-érrendszeri gyógyintézményéről egy külföldi konferencián szerzett tudomást.
2010-07-20: Magazin - :

A 185. Anna-bál

Európa kulturális fővárosa, Pécs lesz a díszvendég a 185. Anna-bálon, amelyet július 24-én este rendeznek meg Balatonfüreden, az Anna Grand Hotel dísztermében és kertjében.