Címzetes pedagógusi vizsgaOrszágos átlag alatt

2010. július 20., kedd, Közélet
Az előzetes, nem végleges állás szerint Háromszéken az 593, címzetes pedagógusi állásért vizsgázó 27 százaléka, azaz 115 pályázó teljesített hetes érdemjegy fölött.

Ezzel megyénk az országos átlag alatt maradt, a fellebbezések előtt ugyanis országos szinten 37,15 százalékos átmenési arányt regisztráltak. Ez az arány a hetes és tízes érdemjegy közötti tartományra vonatkozik, ugyanis csak a hetes fölötti minősítést elérők szereznek jogot címzetes állás elfoglalására.

A háromszéki vizsgázók 26,78 százaléka — 113 pályázó — képtelen volt elérni az ötös jegyet, 27,01 százalék (114 személy) maradt az ötös és hatos között, míg hatos és hetes közötti jegyre 79-en voltak képesek. Az ötös és hetes közötti jegyre érdemesültek foglalhatnak el szakképzett helyettesítői állást.

Háromszéken egyetlen dolgozatot sem értékeltek tízesre. Az esetleges fellebbezéseket hétfő estig lehetett benyújtani, ezek elbírálása két napot vesz igénybe, így a végleges eredményeket holnap teszik közzé.

Az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sportminisztérium adatai szerint a címzetes tanári vizsgára 49 205-en jelentkeztek, közülük 34 840-en kaptak jegyet. Körülbelül 13 000-en érték el a 7-es és 10-es közötti osztályzatot. Az oktatási tárca 5200 címzetes tanári állásra hirdetett vizsgát, ugyanakkor több mint 49 000 helyettesítői állásra lehetett pályázni. A hetes jegyet elérők nyilvános kihelyezésére július 21—22-én kerül sor, a helyettesítői állásokat, illetve az üresen maradt címzetes posztok listáját július 23-án hozzák nyilvánosságra a minisztérium honlapján.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-07-20: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Tusványos, a világ közepe

Mert a huszonegyedik tusnádfürdői szabadegyetem közeledtével az sem számítana elrugaszkodottnak, ha a teret és az időt is az évente megszervezett szabadegyetem és diáktábor szerint osztanánk be.
2010-07-20: Közélet - Farkas Réka:

Elbocsátások a megyénél

Augusztus közepéig az alkalmazottak 25 százalékát kénytelen elbocsátani a megyei tanács saját apparátusából és az alárendelt intézményekből.