Tejcsomag készül

2010. július 20., kedd, Gazdakör

A tejszektor helyzetének rendezését célzó átfogó intézkedéscsomag beterjesztését ígérte ez év végéig a mezőgazdasági EU-biztos.

Dacian Cioloş szerint a csomag a szerződéses viszonyokra, a termelők alkupozíciójára, valamint az ágazatközi szervezetek szerepére összpontosít. A miniszterek áttekintették a válságba jutott európai tejszektor helyzetét, és annak módját keresték, miképpen lehetne annyi bizalmat ébreszteni a termelőkben, hogy továbbra is fenntartsák e befektetésigényes ágazat életképességét.

A mezőgazdasági ügyek román EU-biztosa utalt arra, hogy még nem jött el a kvóták teljes eltörlésének ideje a tejágazatban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-07-20: Gazdakör - Bokor Gábor:

Aratóverseny Illyefalván

A LAM-tangazdaság belső udvarán rendezik július 27-én, szombaton a második illyefalvi aratóversenyt. Négyfős csapatokkal lehet nevezni, minden csapattagnak — kaszás, marokszedő, kötélterítő és kévekötő — saját feladatát kell teljesítenie.
2010-07-20: Gazdakör - :

Jónak ígérkezik a repcetermés

Megkezdték a repce aratását Szépmezőn. Majdnem embermagasságú a szára, napok óta figyelték, hogy mennyire szárazak a magtokok.