Kormánypénzből újul meg a Beör-palota

2010. július 21., szerda, Közélet

Összesen 355 000 lej kormánypénz áll rendelkezésre a sepsiszentgyörgyi Beör-palota felújítására. A munkálatok elkezdődtek, s mivel a célirányos támogatást még idén el kell költeni, a tervezést és kivitelezést egyben hirdette meg a városi önkormányzat.

A pénzből a tetőzet cseréjére, az ablakok felújítására (műemlék lévén, nem cserélik ki a nyílászárókat) és az épület külső rendbetételére futja, a belső felújítás ― bár az is szükségeltetne, különösképp a villanyhálózat cseréje ― még várat magára. Sztakics Éva alpolgármestertől megtudtuk: az épület jobb kihasználása érdekében a tetőtér beépítésén is gondolkodtak, ez azonban az átépítési tilalom miatt kivitelezhetetlen, az alagsorban konferenciaterem berendezése azonban lehetséges, ezt következő lépésben, a belső felújítással egyszerre szándékoznak megvalósítani. Az épületben a két magyar politikai szervezet, az RMDSZ és az MPP kap helyet, ugyanitt működteti területi irodáját Albert Álmos szenátor, Édler András sepsiszentgyörgyi — elsősorban az ő lobbitevékenységüket dicséri a finanszírozás — és Márton Árpád sepsiszéki parlamenti képviselő.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-07-21: Közélet - Simó Erzsébet:

Mit is jelent a kötelező lakásbiztosítás?

Megunta az állam, hogy a pusztító árvizek és más természeti katasztrófák után neki kelljen fizetnie állampolgárai elpusztult javainak ellenértékét, és két évvel ezelőtt úgy döntött, kötelező lakásbiztosítás megkötésére sarkallja a lakosságot.
2010-07-21: Közélet - :

Megbecsülik az adófizetőket

Kovászna polgármesteri hivatala díjazta azokat a polgárokat, akik időben eleget tettek helyi adófizetési kötelezettségeiknek.