Gazdagodott az orosz politikai humor

2010. július 21., szerda, Magazin

Újabb színárnyalattal, a technika iránt érdeklődő Dmitrij Medvegyev orosz elnök Twitter-oldalának gunyoros változatával gazdagodott az orosz politikai humor, az elnöknek azonban nem áll szándékában elnémítani a Kreml nevével visszaélő oldalra írogatókat.

Az orosz politikus júniusban a Twitter kaliforniai központjából küldte el első üzenetét. A KremlOroszország elnevezésű profil napokkal ezután ütötte fel a fejét a platformon, mintegy 1500 követőt gyűjtve. A profilhoz beérkező bejegyzések zöme Medvegyev hozzászólásai elé tart görbe tükröt. Az orosz elnök júniusban azért látogatott San Franciscóba és a Szilícium-völgybe, hogy népszerűsítse az oroszországi innovációt, és csökkentse az energiaexportra való támaszkodást.

A Twitterre érkező gunyoros bejegyzések ugyanakkor azt domborítják ki, hogy a Kreml modernizációs törekvéseit elnyomja a bürokrácia és a korrupció. Az üzenetek között szerepel olyan, amely az elnök tervei helyett magán a politikuson élcelődik: mégpedig azon, hogy az elnöki autókonvoj miatt mind a mai napig leállítják az autóutak forgalmát.

Az elnöki stáb nem tervezi, hogy elhallgattassa az internetes kört. ,,Józan emberek különbséget tudnak tenni a valódi és a hamis profil között" — vélekedett a Kreml egyik névtelenül nyilatkozó képviselője.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-07-21: Magazin - Kisgyörgy Zoltán:

Szentiványi Gábor (Mementó)

Hatvan évvel ezelőtt, 1950. május 29-én hunyt el a nagyenyedi börtönben. Jogász, közgazdász volt, unitárius köri felügyelő gondnok, a kicsi magyar éra alatt Háromszék vármegye főispánja, a letűnt rezsim mártírja.
2010-07-21: Magazin - :

Tele cigarettacsikkel az olasz tengerpart

Az olasz tengerpartok tele vannak napozókkal, fürdőzőkkel — és cigarettacsikkel. A strandokon minden este összeszedik a szemetet, a napernyők és kabinok közötti homokot pedig speciális gépekkel átszűrik.