Utakat keresnek

2010. július 21., szerda, Világfigyelő

A határ menti közös területfejlesztési stratégiáról, valamint az Európai Unió Duna Régiós Stratégia kapcsán felmerülő, a két országot érintő aktuális feladatokról is egyeztetett Elena Udrea fejlesztési és idegenforgalmi miniszter és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter tegnap Budapesten.

Fellegi Tamás a tanácskozáson felvetette, hogy a magyar kormány készen áll a két országban épülő közös érdekű autópályák és gyorsforgalmi utak összekötéséhez szükséges kormányközi egyezmények mielőbbi véglegesítésére. A magyar miniszter egyetértett román partnerével abban, hogy a két országban kiépített másodrendű utak majdani összekötésének megkönnyítése érdekében is további egyeztetések szükségesek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-07-21: Világfigyelő - :

Intenzívebb szakasz következik (V4-csúcstalálkozó Budapesten)

Budapesti tegnapi csúcstalálkozójukon a visegrádi országok (V4) kormányfői, Orbán Viktor magyar, Iveta Radicová szlovák, Petr Necas cseh és Donald Tusk lengyel miniszterelnök egyaránt azt hangsúlyozta: az együttműködés fontos számukra, hiszen segítségével hatékonyabban tudják képviselni érdekeiket az Európai Unióban.
2010-07-21: Világfigyelő - :

Német részsiker

Részsikert ért el Németország Olaszországgal szemben a hágai székhelyű nemzetközi bíróságon egy második világháborús kártérítési ügyben.