Orbán—Băsescu tárgyalás Szentgyörgyön?

2010. július 23., péntek, Közélet

Az már bizonyos, hogy holnap Tusnádfürdőre érkezik Traian Băsescu államelnök, és akárcsak tavaly, délelőtt előadást tart Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Tőkés László EP-alelnök társaságában.

Továbbra is függőben van azonban, hogy hol kerül sor a két magas rangú hivatalosság tárgyalására. A Háromszék értesülései szerint holnap délután Sepsiszentgyörgyön a prefektúra épületében találkoznak. A tusványosi szereplést tegnap a tábor szervezői jelentették be, a találkozó háromszéki helyszínének lehetősége viszont már egy hete beszédtéma, az őrző-védők ellenőrizték a kovásznai villát, és felmérték a sepsiszentgyörgyi terepet is. Megtörténhet, hogy Traian Băsescu már ma megérkezik a kovásznai vendégházba, és vidékünkön tölti a hétvégét.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1410
szavazógép
2010-07-23: Közélet - Farcádi Botond:

Együtt, de külön utakon? (A magyar összefogásról Tusnádfürdőn)

Kíméletesen bántak egymással tegnap délután Tusnádfürdőn az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum (EMEF) bálványosi szabadegyetemen megszervezett nyílt ülésének résztvevői, ennek ellenére igen lényeges nézetkülönbségek merültek fel az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) képviselői között, különösen az RMDSZ kormányzati részvételét illetően.
2010-07-23: Közélet - Váry O. Péter:

Ismét lefestették a városnévtáblát (Tematikus ellenőrzések Sepsiszentgyörgyön)

Tavaly szeptember elején szórták be fekete festékpermettel Sepsiszentgyörgy két kijáratánál a városnévtáblák magyar feliratát, az elmúlt napokban ismét lefestették a csíkszeredai városkijáratnál levő Sepsiszentgyörgy feliratot.