Tematikus ellenőrzések SepsiszentgyörgyönIsmét lefestették a városnévtáblát

2010. július 23., péntek, Közélet

Tavaly szeptember elején szórták be fekete festékpermettel Sepsiszentgyörgy két kijáratánál a városnévtáblák magyar feliratát, az elmúlt napokban ismét lefestették a csíkszeredai városkijáratnál levő Sepsiszentgyörgy feliratot.

Ugyanolyan módszerrel és stílusban, nem kizárt tehát, hogy ugyanaz az „átutazó" tette. Ezért, de más rendellenességek megszüntetése végett is döntött úgy a városvezetés, jövő héttől a közösségi rendőrség a rendőrséggel és a csendőrséggel közösen naponta tematikus ellenőrzéseket fog végezni ― közölte Antal Árpád András.

Fel szeretnék számolni a városban a koldulást, odafigyelnek a szekerek közlekedésére, az utcán, autóból mindenféle szemetet eldobálókra, a tilosban parkolókra vagy az autóbuszon jegy nélkül utazókra, de azt remélik, azonosítani tudják végre azokat is, akik a közterületen levő forgalmi táblákat, szemeteskukákat, villanyoszlopokat rongálják. Ami a lefestett városnévtáblát illeti, ennek tettesét nem biztos, hogy a tematikus ellenőrzések módszerével kézre tudják keríteni, a tavalyi esetet a rendőrség sikertelen nyomozást követően lezárta, erre az lenne a megoldás, ha térfigyelő kamerákat szerelnének fel a városkijáratoknál ― mondta a polgármester. Az elképzelés nem új, a városvégek, problémás közterek bekamerázásának terve már két éve felmerült, kivitelezésére előbb pénzt is különítettek el a város költségvetésében, melyet aztán más célokra csoportosítottak át, a következő évtől a dologi kiadások megszigorításával lehetetlenné vált a felszerelés megvásárlása.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1410
szavazógép
2010-07-23: Közélet - Farkas Réka:

Orbán—Băsescu tárgyalás Szentgyörgyön?

Az már bizonyos, hogy holnap Tusnádfürdőre érkezik Traian Băsescu államelnök, és akárcsak tavaly, délelőtt előadást tart Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Tőkés László EP-alelnök társaságában.
2010-07-23: Közélet - Szekeres Attila:

Enyhít a megyei tanács az árvízkárokon

Az utóbbi időben elszenvedett árvízkárok enyhítése végett módosította költségvetését a megyei tanács. 800 000 lejt csoportosítottak át, s az összeget a katasztrófa sújtotta közigazgatási egységeknek utalják át — döntött tegnapi ülésén a megyei közgyűlés.