Traian Băsescu felfüggesztését kérik

2010. július 24., szombat, Közélet

A szenátusnál kérte a Traian Băsescu államfő felfüggesztéséhez szükséges eljárás megindítását Dan Voiculescu, a Konzervatív Párt tiszteletbeli elnöke.

Bár a dokumentumot már július 1-jén iktatták, csak tegnap került nyilvánosságra. Kezdeményezését Voiculescu azzal indokolja, hogy Románia roppant nehéz politikai, gazdasági és társadalmi helyzetben van, és ezen Băsescu csak ront, mert társadalom- és alkotmányellenes intézkedéseket támogat. Az államfőnek van oka aggodalomra, egy új népszavazás esetén a választók 65 százaléka lemondatná. Mellette csak 17 százalék áll, 18 százalék nem voksolna sehogy — derül ki a legfrissebb közvélemény-kutatásból, amelyet a DLP politikai intézete készített. Ha most lennének a választások, Crin Antonescu liberális pártvezető 43 százalékot kapna, Mircea Geoană pedig 32 százalékot. A DLP népszerűsége évtizedes mélypontra zuhant, már alig 12 százalék bízik benne. 40 százalék az SZDP-ben látja a kiutat, az NLP 26 százalékon áll, az RMDSZ 5 százalékon, de megelőzi a Nagyrománia Párt, amely 7 százalékkal ma újra a parlamentben lenne. A megkérdezettek 81 százaléka véli úgy, hogy az ország rossz irányba halad.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-07-24: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Ha nem lenne Tusványos...

Amilyen a magyar összefogás — suta, felemás, akadozó —, olyanok a magyar—román kapcsolatok is.
2010-07-24: Közélet - Farcádi Botond:

Más Romániát akartak (Tusványos a magyar—román kapcsolatokról)

Romániának végre komolyan kellene vennie az 1918-as gyulafehérvári nyilatkozatban vállaltakat a nemzeti kisebbségeket illetően — szögezte le tegnap Tusnádfürdőn Smaranda Enache.