Mi, hol, mikor?

2010. július 27., kedd, Mi, hol, mikor?

Két közúti baleset

Vásárnap késő este egymástól függetlenül két könnyebb kimenetelű közúti baleset helyszíne volt a Kézdivásárhely és Csernáton közötti országút, ahol az úttesten keletkezett vízréteg miatt egy Wolkswagen Passat kötött ki a termőföldön, egy kilenc személyt szállító mikrobusz pedig oldalra borult (felvételünkön). Értesülésünk szerint az utasok közül néhányan könnyebb sérülést szenvedtek.

Kép és szöveg: Iochom István

Kiállítás

* A sepsiszentgyörgyi Magma Kiállítótérben ma 18 órakor Bartha Zonga esztéta megnyitja Csiki Csaba médiaművész Wunschtraum (Vágyálom) című egyéni kiállítását, mely 2010. szeptember 5-ig látogatható hétfő kivételével naponta 11—19 óráig.

* A kovásznai városi képtárban csütörtökön 18 órakor Toró Attila, a Camera Club Siculorum fotótársaság tagja megnyitja Lőrincz Zoltán és ifj. Lőrincz Zoltán nagyenyedi fotóművész közös tárlatát. Fellép: Szabó Sebők Áron, a Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont volt tanulója.

Lomtalanítás

A vidéki e-lomtalanítás során ma Kőröspatakon és Kálnokon, csütörtökön Árkoson gyűjti össze a Tega Rt. a háztartásokban fölöslegessé vált, használt bútorokat és más háztartási eszközöket (üveg, műanyag, papír, textília stb.), a használt villamos és elektronikus ké­szülékeket (televízió- és rádió­készülék, mosógép, hűtőszekrény stb.), valamint a kerti hulladékot. Bővebb felvilágosítás a 0267 310 123-as telefonon.

Kékfény

Randalírozók. Szombat reggel Sepsiszentgyörgyön a Szemerja negyedben D. Nicolae Adrian (26) és M. Nicolae Alin (24) helybeli lakos ittasan gépkocsikat rugdosott a parkolóban, s egy számtáblát is leszerelt. Később a randalírozók buszra szálltak, ott folytatták a botránykeltést, belekötöttek a buszvezetőbe és az utasokba, némelyiket fizikailag is bántalmazták. A rendőrség rongálás és botránykeltés vádjával indított eljárást.

Lopások. Pénteken a baróti rendőrök J. József (28) felsőrá­kosi lakost azzal gyanústották meg, hogy idén többször is betonlapokat lopott el egy cégtől. A nyomozás állása szerint kb. 200 lapot tulajdonított el, amelyet a falujá­ban értékesített. * Szombaton panaszolta egy sepsibükszádi lakos a sepsiszentgyörgyi rendőrsé­gen, hogy egy vendéglőben valaki — kihasználva, hogy holmiit a bárpulton hagyta egy ideig —ellopott tőle két nejlonszatyrot ruhákkal, 1500 svéd koronát és az útlevelét, összesen mintegy 1200 lejes kárt okozva. A bűnügyi nyomozók a lopással M. Mihai (42) helybeli lakost gyanúsítják. A lopott holminak kb. felét sikerült visszaszerezni.

Röviden

Önsegítő csoport. Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtárában minden kedden 18 órától a szenvedélybetegek (alkohol-, játék-, kábítószerfüggők) találkoznak. Külön hozzátartozói csoport is működik. Várják mindazokat, akiknek már sikerült megváltozniuk, valamint azokat, akik változtatni szeretnének életükön. Érdeklődni a 0729 121 188-as és a 0742 883 631-es telefonon lehet. Teljes diszkréció!

Gyűjtés Baróton. Az RMDSZ Erdővidék Széki Szervezete által kezdeményezett Erdővidék-szintű adománygyűjtés során szerdán Baróton egész napos akciót tartanak. Az önkéntesek az utcán, illetve házról házra járva fogják gyűjteni az adományokat, melyeket az RMDSZ-irodában (a bányairoda földszintjén) is elfogadnak. További információkat nyújtanak, illetve újabb önkéntesek jelentkezését is várják. Telefon: 0267 377 773, 0746 089 140 vagy 0743 031 140.

Anna-napi vásár lesz szerdán Uzonban. Sertést csak a község területéről szabad a vásárba vinni.

Áramszünet. Ma 9—17 óráig Kovásznán az Eminescu utcának a Hősök terétől a Tudor Vladimirescu utcáig terjedő szakaszán, a Iustinian Teculescu, Zöld, Erdőkitermelő, Mész, Tisztás, Mócok, Tölgyfa, Andrei Şaguna utcában, ma és szerdán 9—15 óráig Nagyajtán és Középajtán, péntekig naponta 9—17 óráig Uzonban a 3-as transzformátorállomás körzetében, 8.30—14 óráig Kézdivá­sárhelyen az Ady Endre, Kert és Patak utcában, pénteken 9—17 óráig Zabolán az 1-es, 2-es, 3-as, 6-os transzformátorállomás körzetében (kivéve a 4-es körzetét, a Csipkést) szünetel az áramszolgáltatás.

Parkolási tilalom. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felhívja az érintettek figyelmét, hogy ma 7—17 óráig az 1918. December 1. úti 15-ös tömbház mögötti részen aszfaltozzák az utat és a járdát. Kérik az autósokat, hogy ebben az időszakban ne parkoljanak és ne hagyjanak autókat az említett szakaszon.Megértésüket is köszönik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-07-26: Közélet - :

A hétvége hírei

Özönvíz Arad megyében
Több gazdaságot árasztott el a víz Arad megyében a szombatról vasárnapra virradóan lehullott erős esőzések miatt, három megyei úton leállították a forgalmat a szél által úttestre döntött fák.
2010-07-27: Sport - Tibodi Ferenc:

Sport

Úszás
A sepsiszentgyörgyi Mátyás Andrea vasárnap tovább folytatta a jó szereplést az országos ifjúsági II-es nyári úszóversenyen. A Brassói MSC-nek versenyző háromszéki lány a viadal zárónapján további két számban állt starthoz, az 50 méteres háton második (33.86 mp), míg a 4x100 méteres vegyes váltóban bronzérmes lett (5:24.11 perc). Mint ismeretes, a szentgyörgyi úszó a megmérettetés első három napján négy aranyérmet szerzett.