JegyzetKártyaparti Tusnádfürdőn

2010. július 27., kedd, Közélet

Véget ért Tusnádfürdőn a 21. kártyaparti nyílt lapokkal, ahol a politikusoknak, közéleti szereplőknek alkalmuk adódott elemezni, hogy miként is játszották meg (vagy el) az egy év alatt kiosztott lapokat, kidolgozni néhány játékstratégiát a következő leosztá­sokra, vagy kártyavárakat építgetni.

Ugyanezeket megtehették a táborozók, borozók, sörözők, kedvére okoskodhatott itt az ember a folyamatosan cserélődő beszélgetőtársakkal, kibicelhetett a változatos előadásokon, vagy esténként kitombolhatta magát a koncerteken, bulikon.

Az előző évekhez hasonlóan a politikai jellegű kártyalapok mellett gyakran terítékre kerültek a gazdaság, oktatás, munkavállalás, nyelvi jogok, irodalom lapjai is. A tematikus és különböző szervezetek, egyetemek sátrai interaktív tevékenységekkel, érdekességekkel próbálták magukhoz vonzani a közönséget, de akár ajándék reggeli kávéval és délutáni pálinkával is kecsegtethették, aki vállalta a reklámozó szerepét: viselte a vállalkozói sátor pólóját. A színpad előtt pedig érezni lehetett a süppedés mértékét a sárban. Talán az egyetlen hely, ahol még nappal sem láthatóak a vizuális jelek, a félhomályba burkolózó fősátor színpada. De legalább az előadók szemét nem sértette a fény.

Egy gyors zápor, a nyakig érő sár, a zuhanyzókban lötyögő mocsok vagy a medveveszély a pakliban volt azért, de a legtöbben ismerték már ezt, sokan egyszerűen hazamentek a koncertek után. A táborlakók viszont szinte csodával határos módon alkalmazkodtak a körülményekhez, talán éppen ezektől lesznek furfangosabb játékosok, mint a kényelemhez hozzászokott társaik: mi már a vízen járás trükkjét is ellestük.

A tét azonban a politikai játszmákban igazán nagy, amelyek feszültek az autonómia-lap felvillantásával. Hogy van-e valakinél aduász a tapasztalt játékosok közül, nem derült ki.

Plájás Erzsébet

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-07-27: Közélet - :

Koszovópánik

Az alábbiak pontosabb megértése miatt kénytelen vagyok a TP hűséges olvasóinak bevallani: egy másik galaxisban Tőkés László EP-alelnök sajtófőnökeként is tevékenykedem. Ebben a minőségemben elég sokszor hívnak ismeretlen telefonszámról, és munkahelyi kötelességem lehetőleg az összesre válaszolni.
2010-07-27: Közélet - Sylvester Lajos:

A tusványosi kávéalj esélyt jelez (Határhelyzetek)

A magamfajta ember nézegeti, mint kávézaccot a csésze fenekén, a tusványosi nyári szabadegyetem íz- és élményanyagának, gondolatüledékének maradékát, jósolni nem tud, nem is hisz benne, és emiatt mit tehetne, a csésze fenekére pislogva töpreng a jövő — jövőnk — lehetséges alakulásán.