Segély az árvízkárosultaknak

2010. július 27., kedd, Közélet
A magyarországi árvizeket követően az RMDSZ felső-háromszéki területi szervezete adományokkal próbált enyhíteni a bajba jutottak fájdalmán.

A szervezet még június közepén a kézdiszéki polgármesterek támogatásával elkezdte az adományok és segélyek gyűjtését, akkor még a magyarországi árvíz sújtotta Felsőzsolca számára, ám a júliusi heves esőzések Felső-Háromszéket sem kerülték el. A júniusban összegyűlt összegből az RMDSZ területi szervezete 7980 lejt különített el a környékbeli árvízkárosultak számára, ezt az adományt öt bélafalvi és egy szászfalusi családnak július 22-én Bokor Tibor szenátor nyújtotta át. A segélyt a károsultak építőanyagok vásárlására és tönkrement lakásaik felújítására használhatják fel. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-07-27: Közélet - :

Kovászna Bölönért

A bölöni árvízkárosultak számára ajánlották fel azokat az adományokat, melyeket a kovásznai városháza és a helyi vöröskereszt kezdeményezésére gyűjtöttek a fürdővárosban.
2010-07-27: Közélet - :

Ozsdolaiak Franciaországban

Július 9. és 17. között Brănduş-Dendyuk Szilveszter polgármester vezetésével tizenhárom önkormányzati képviselőből, községházi alkalmazottból és az Interetnikus Pro Ozsdola Egyesület tagjaiból, valamint a 123-as számú Kun Kocsárd Cserkészcsapat tíz cserkészéből álló ozsdolai küldöttség látogatott a franciaországi Tiercé községbe, mellyel 2007 óta testvértelepülési kapcsolatot ápolnak. A franciák legközelebb a jövő esztendő nyarán látogatnak Ozsdolára. A látogatás költségeire az ozsdolai Interetnikus Pro Ozsdola Egyesület pályázott sikeresen. (iochom)