Sport

2010. július 28., szerda, Sport

Labdarúgás, I. liga

Az első forduló nem kedvezett az újoncoknak. A korábban már vereséget szenvedett Kolozsvári Egyetem mellett a Marosvásárhelyi FCM és a Brăneşti-i Győzelem is kikapott: Marosvásárhely—Brassó 0—1 (góllövő: Badea), Brăneşti—Gázmetán 2—3 (Olariu — 11-esből, Oprea, illetve Eric 2 — egyet 11-esből, Zaharia). Az első forduló után a Rapid áll az élen jobb gólkülönbségének köszönhetően, a sort Vaslui zárja. A II. forduló szintén négynapos lefutásban: pénteken Galac—Tg. Jiu, Vaslui—Marosvásárhely, szombaton Beszterce—Astra, Steaua—Craiova, Urziceni—Rapid, vasárnap Gázmetán—Temesvár, Brassó—Kolozsvári Egyetem, Dinamo—Sportul, hétfőn CFR—Brăneşti. (á)

A második helyen

A Tri Aluta versenyzője, Alex Diaconu a szerbiai Sivacon második helyen zárta a triatlonversenyt, s ezzel egy lépéssel közelebb került a budapesti triatlon-világbajnoksághoz. Előtte persze még részt kell vennie a sepsiszentgyörgyi triatlonviadalon is, melyre augusztus 22-én kerül sor. (á)

Kerékpártúra

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület, a sportiroda és a Tekergő kerékpárüzlet ma biciklitúrát szervez a céhes városból Kovásznán keresztül Zágonba. A következő településeket érintik: Szentkatolna, Gelence, Haraly, Zabola, Kovászna, Csomakőrös, Papolc, Zágon. A túrán zöld utas felmérésre is sor kerül a Felső-Háromszék Útja projekt folytatásaképpen.Minden érdeklődőt szeretettel várunk, a 14 éven aluliak csak írásos szülői engedéllyel jöhetnek a 80 km hosszú kerékpártúrára. (kocsis)

Atlétikai Európa-bajnokság

* Orosz győzelemmel indult az atlétikai Európa-bajnokság. A férfiak 20 km-es gyaloglószámában ugyanis Sztanyiszlav Emeljanov bizonyult a leggyorsabbnak, 18 másodpercet vert a második helyen érkező olasz Alex Schwazerre. A román Silviu Casandra a 15. helyen érkezett célba, a magyar Helebrandt Máté feladta a versenyt. Na de azért csak volt magyar célba érkező, a szlovákiai Tóth Máté a 7. helyet szerezte meg. A 20 km-es férfi gyaloglás dobogósai: 1. Sztanyiszlav Emeljanov (orosz) 1:20:10 óra, 2. Alex Schwazer (olasz) 1:20:38 óra, 3. Joao Vieira (portugál) 1:20:46 óra. Az első versenynapon (az esti órákban) még két döntőt rendeznek: a női súlylökést és a férfi 10 000 méteres síkfutást. * Pars Krisztián és Németh Kristóf bejutott a kalapácsvetés, míg Márton Anita a női súlylökés döntőjébe a barcelonai Európa-bajnokságon. Kezdésnek nem rossz. (á)

Raúl elköszönt a Real Madridtól

Raúl González, a Real Madrid eddigi csapatkapitánya hétfőn hivatalosan is elbúcsúzott csapatától és a spanyol királyi futballklub szurkolóitól, bejelentve, hogy bár egy éve még van a szerződéséből, tizenöt idény után távozik a fővárosiaktól. A 33 éves csatár, a Real Madrid színeiben 228, a 102 válogatott meccsén pedig 44 alkalommal eredményes Raúl annyit azért elárult, hogy tárgyalt az Egyesült Államokban és Kínában is, de csak Németország és Anglia jöhet szóba számára érdemi lehetőségként.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-07-28: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Háromszéki esőerdők
A cím olvastán ne gondoljon senki az Amazonas esőerdeire, esetünkben a fogalom a Csernáton pataka és a Torja-patak völgyi erdőségekre vonatkozik. Az esős napokon jártunk arra, és csodálkozva tapasztaltuk, hogy a patakok vize megduzzadt ugyan, de árvízveszély sehol sem volt. A negyven-ötven évvel ezelőtt tarvágás révén kopaszra nyírt hegyoldalakat beültették vagy beerdősödtek, s ezek a nagy kiterjedésű, fiatal erdők felfogják a csapadék nagy részét, és mintegy receptre adagolják a vizet a patakokba. Felvételünkön: kilátás a Grand Hotel Bálványos udvaráról a Bálványosfürdő fölötti erdőkre.
Kép és szöveg: Sylvester Lajos
2010-07-28: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a kézdivásárhelyi
BOROS ERZSÉBET
életének 65. évében 2010. július 7-én türelemmel viselt betegség után elhunyt.
Temetése 2010. július 30-án 14 órakor lesz a kézdivásárhelyi római katolikus ravatalozóháztól.
Csendes álma fölött őrködjék az örök szeretet.
A gyászoló család
2213