Népszerű a Zöld Ház program

2010. július 29., csütörtök, Közélet

Háromszékről kétszáznál többen kérték a Zöld Ház program által biztosított, vissza nem térítendő állami támogatást, amely környezetbarát fűtési rendszerek felszereléséhez igényelhető.

A megyei környezetvédelmi hivatalban tegnapig 209 iratcsomót iktattak, illetve továbbítottak a bukaresti környezetvédelmi alap igazgatóságához, ahol elbírálják a kérelmeket. Az illetékesek szerint máris 25 dossziéval több érkezett annál, mint amennyit a megyének szánt 1 128 611 lejből finanszírozni lehet, természetesen az igényléseket ettől függetlenül átveszik. Már a Zöld Ház program első napján, július elsején 68 iratcsomót adtak le a sepsiszentgyörgyi hivatalban, az igénylők zöme megyeszékhelyi. A támogatás egyébként csak magánszemélyeknek jár, családi házak tulajdonosai napelemre 6000 lejt, hőszivattyúra 8000 lejt, pelletes vagy fűrészkorpás kazánra 6000 lejt igényelhetnek. Arról, hogy egy kérést jóváhagytak-e vagy sem, a Környezetvédelmi Alap (www.afm.ro) honlapján tájékoztatnak. Országos viszonylatban egyébként Bihar és Hargita megyében volt a háromszékihez hasonló nagy érdeklődés a Zöld Ház program iránt, mi harmadikok vagyunk az igénylők arányát illetően.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-07-29: Közélet - Farcádi Botond:

Kevés a pénz, sok a víz (Anna-napi vásár Uzonban)

A hagyományos Anna-napi vásárra is rányomta bélyegét az elmúlt hetekben megyeszerte pusztító áradáshullám: az uzoni vásárteret víz borította, így az út másik oldalára szorultak a vásárlók-eladók, ráadásul a kínálat is jóval gyengébb volt, mint az előző években.
2010-07-29: Közélet - Bokor Gábor:

Áll a bál Kommandón

Javában zajlik a tizenkettedik alkalommal megszervezett kommandói cigányfolklórtábor. Délelőttönként a kultúrotthonban szól a zene, ropják a táncot, a vigasság este az iskola udvarán, tábortűz mellett folytatódik.