Áll a bál Kommandón

2010. július 29., csütörtök, Közélet

Javában zajlik a tizenkettedik alkalommal megszervezett kommandói cigányfolklórtábor. Délelőttönként a kultúrotthonban szól a zene, ropják a táncot, a vigasság este az iskola udvarán, tábortűz mellett folytatódik.

Előző évekhez hasonlóan idén is érkeztek vendégek az Egyesült Államokból, Ausztrá­liá­ból, európai országokból. A napi programot a népzene- és néptánctanuláson kívül előadások, filmvetítések teszik még érdekesebbé. A tábor csúcspontja lesz a szombat este nyolc órakor a helyi orvosi rendelő előtti téren tartandó gálaműsor.

Szombaton délben nyítják meg a IX. falunapok rendezvénysorozatát. Elsőként favágásban, fejsze- és capina-hajigálásban, sör- és üdítőivásban mérhetik össze erejüket a vállalkozó szelleműek, ezt követi a helyi iskola műsora. Három órakor rajtol a sokat ígérő ATV-verseny. Este a gálaműsor után a Studio project, Kristóf Kati, Nóta Lajcsi és a Szimpla Kárpáci zenéjére lehet mulatni.

Vasárnap délben indul a főzőverseny, majd egész délután változatos kultúrprogramok szó­rakoztatják a várhatóan népes közönséget. Este tíztől a Desperado koncertezik, fellépésük előtt gyújtják meg a hagyományos tábortüzet. A mulatozás éjfélig folytatódik.

A falunapok részletes programját holnapi lapszámunkban közöljük.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-07-29: Közélet - Mózes László:

Népszerű a Zöld Ház program

Háromszékről kétszáznál többen kérték a Zöld Ház program által biztosított, vissza nem térítendő állami támogatást, amely környezetbarát fűtési rendszerek felszereléséhez igényelhető.
2010-07-29: Közélet - :

Szárazra tett játszóterek

Az immár állandósult esős időben, ha olykor órára, kettőre kisüt a nap, s a szünidejében a négy fal közé kényszerült gyerek lemenne ― sőt, küldik is ― a tömbházak közti játszótérre, még a következő eső kezdete előtt ázottan és csatakosan tér haza.