A sokszínű kerti lángvirág

2010. július 29., csütörtök, Család

A kerti lángvirág két észak-amerikai ősszülő (Phlox drummondii vagy. Ph. Paniculata) hibridjeként ismert. Hadd ne kövessük a nemesítés bonyodalmas útját, hiszen olvasóinkat inkább e rendkívül vonzó, dúsan, bokorszerűen magasló növénynek mára kialakult hibridjei érdeklik.

A színskála szinte valamennyi árnyalatában díszíti nálunk is a kerteket, s ahol jelen van, más dísznövényekről el is vonja a figyelmünket. Azért is érdemes megismerkednünk vele, mert szabadon kereszteződik ez az egyéves növény, s meglepő, spontán színváltozatok is megjelenhetnek. Mivel kertjeinkben inkább térölelő jellegük miatt kedvelik, a magasabb kórójú fajták elterjedtebbek.

Virágja álernyőben nyílik fehértől a kékesliláig. A megporzást a hosszú nyelvű nappali lepkék végzik. A magvakat március végén szaporítóládákba vetik, egyszer áttűzdelik cserépbe, és május második felében kerülnek végleges helyükre. Szeptemberig hozzák virágaikat (az elnyílottakat le kell szedni). Melegkedvelő, fényigényes a kerti lángvirág.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-07-29: Család - Jártó Kocsis Edit:

Sántítóbetegség (Doktor Bubó különleges esetei)

Kerek erdő határában egy jókora halastó, s mivel a kertvárosok egyre gyakoribb részei a nagyvárosnak, a tó lakói is városiasodtak.
2010-07-29: Család - :

A reklám is felelős a fiatalok dohányzásáért

Minél több cigarettareklámot néznek a fiatalok, annál erősebb vágyat éreznek, hogy rágyújtsanak — erre a következtetésre jutottak hamburgi kutatók mintegy 3400 10 és 17 év közötti serdülő viselkedését tanulmányozva egy német betegbiztosító (DAK) és a kieli Terápia- és Egészségügyi Kutatóintézet (IFT-Nord) megbízásából.