Mi, hol, mikor?

2010. július 29., csütörtök, Mi, hol, mikor?

Kiállítás

* A kovásznai városi képtárban ma 18 órakor Toró Attila, a Camera Club Siculorum fotótársaság tagja megnyitja Lőrincz Zoltán és ifj. Lőrincz Zoltán nagyenyedi fotóművész közös tárlatát. Fellép: Szabó Sebők Áron, a Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont volt tanulója.

* Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Tourinfo Irodája szervezésében a Lábas Ház nagytermében ma 18 órakor Mészely József megnyitja Tischler Katalin, Ausztriában élő festőművész Hazatérés című tárlatát. Fuvolán közreműködik Jánosi Kinda Katalin másodéves egyetemi hallgató. A kiállítás augusztus 6-ig látogatható.

Míves emberek sokadalma

Székelyudvarhelyen pénteken és szombaton a Székely támad várban tartják tizenegyedik alkalommal a kézművesek találkozóját. Lesz népművészeti kiállítás és vásár, góbé termékek és ételek, mesterségbemutatók, gyermekeknek mesefalu, táncház. Fellép a cimbaLiband, Murányi Tóni és zenekara, a magyarpalatkai banda.

Nomád lovastábor

Egyhetes lovastábor indul vasárnap a Vargyas-szorosban, ahol a lovagláson kívül barlangászattal és sziklamászással is megismerkedhetnek a gyermekek. Érdeklődni a 0743 987 405-ös telefonon.

Közlekedés

A közlekedésrendészet felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy az esőzések következtében megrongá­ló­dott híd miatt lezárták a forgalom előtt a 2D országutat Lepşa (Vrancea megye) területén. A 11B országúton pedig Kézdivásárhely és Csíkkozmás között (Katrosa) földcsuszamlás miatt csak egy sávon lehet közlekedni.

(Rendőrségi tájékoztató)

Röviden

Rajzfilmkészítő tábor. Még hétfőig lehet jelentkezni a sepsiszentgyörgyi Cabiria Egyesület által a felsőcsernátoni Hanna Panzióban szervezett animációs alkotótáborba. Augusztus 9. és 15. között az animáció iránt érdeklődő 15—25 év közötti fiatalokat várják. Jelentkezni augusztus 2-ig lehet az alábbi e-mail címen: melkuhn2000@yahoo.com, balazszoltan77@gmail.com. Telefon: 0741 926 776 (Melkuhn Andrea), 0753 056 470 (Balázs Zoltán). A táborról lapunk július 20-i számában közöltünk részletes ismertetőt.

Fogadóóra. Albert Álmos baróti szenátori irodájában (bányairoda, 3-as szoba) pénteken 12 órától Ördög Lajos tanácstag, szenátori irodavezető tart fogadóórát. Kérik az érdekelteket, előre jelezzék a fogadóórán való részvételi szándékukat személyesen vagy a 0267 377 773-as, a 0743 031 140-es telefonon.

Áramszünet. Ma 9—17 óráig Vargyason, 8—15 óráig Dobollón, Dobollópatakon, Bélmezőn, Márkoson, ma és pénteken 9—17 óráig Uzonban a 3-as transzformátorállomás körzetében, 8.30—14 óráig Kézdivásárhelyen az Ady Endre, Kert és Patak utcában, 9—16 óráig Sugárfürdőn, pénteken 9—17 óráig Zabolán az 1-es, 2-es, 3-as, 6-os transzformátorállomás körzetében (kivéve a 4-es körzetét, a Csipkést) szünetel az áramszolgáltatás.

Parkolási tilalom. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felhívja az érintettek figyelmét, hogy ma 7―17 óráig a Stadion utcai 17-es és 18-as tömbház közötti részen út- és parkolóaszfaltozás zajlik. Ké­rik az autósokat, hogy ebben az időszakban ne parkoljanak és ne hagyjanak autókat az említett szakaszon.

Bolhapiac. Kézdivásárhelyen a sportcsarnokban szombaton 10 órától bolhapiac a polgármesteri hivatal sportirodája szervezésében. Lehetőség nyílik új és használt tárgyak adás-vételére. A Hobbi Cserebereklub tagjai zsebnaptárakat, képeslapokat, bélyegeket, régi pénzt, névjegyeket és egyebeket visznek a piacra, lehetőséget nyújtva a gyűjtőknek a csereberélésre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-07-29: Sport - :

Európa-bajnokság (Atlétika)

A barcelonai Európa-bajnokság első versenyapjának második döntőjét a női súlylökők vívták. Tegyük hozzá mindjárt az elején, a női súlylökés ,,orosz" versenyszám.
2010-07-29: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett férj, apa, nagyapa, após, apatárs, sógor, keresztapa, rokon és jó szomszéd,
KIS PÉTER
nyugalmazott gépkocsivezető
életének 81. évében csendesen elhunyt.
Temetése 2010. július 29-én 15 órakor lesz a kézdivásárhelyi régi református ravatalozóháztól.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
2196