Összesítették az árvízkárokat

2010. július 30., péntek, Közélet

Hetven településen 2809 gazdaságot károsítottak meg az elmúlt hetek áradásai Háromszéken.

A Kovászna megyei prefektúra tegnap közzétett mérlege szerdáig összesíti a károkat. Ebből kiderül: egy halálos áldozata volt a katasztrófának Bölönben. A víz elöntött, megrongált 252 lakást, kettőnél az összedőlés veszélye fenyeget és 21 gazdasági-szociális egységet. Az áradások során víz alá került 3523 hektár szántóterület és 1343 hektár kaszáló, megrongálódott 3,5 km vízvezeték-hálózat, 1446 kút, kb. 10 km országút és 100 alacsonyabb rendű út, 26 híd, 83 palló és 26 km hidrotechnikai létesítmény. A mentésnél a Készenléti Felügyelőség 767 embere, 99 rendőr, 172 csendőr segédkezett 28 személygépkocsival, 56 különleges járművel és három csónakkal. (-kas)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1404
szavazógép
2010-07-30: Közélet - Farcádi Botond:

Tamás Sándor kibúvót keres (Közös tanácsülés az egységes régióért)

Lesz együttes ülése Kovászna és Hargita megye tanácsának — szögezte le lapunk érdeklődésére Tamás Sándor.
2010-07-30: Közélet - Váry O. Péter:

Több támogatás a székelykapu-állítóknak

Jól jártak azok, akik a Sepsiszentgyörgy önkormányzata által idén indított székelykapu-programba beneveztek, ugyanis a felállítandó szimbólumportára az előre bejelentettnél nagyobb mértékű támogatásban részesülhetnek.