Látogatás a kutyamenhelyen

2010. július 30., péntek, Nyílttér

Véletlenül értesültem az egyik helyi rádióadóból (főzés közben hallgatom néha, bár a gyomrom felfordul a reklámoktól, de különösen attól, ahogyan a híreket beolvassák, és az utolsó szótagot nyomatékosítják, ami sajnos egyre elterjedtebb gyakorlat, s nem tudom, miért gyalázzák így meg a magyar nyelvet), hogy létezik városunkban, vagyis Szépmezőn egy kutyamenhely.

Ki is mentem megnézni az egyik szomszédom kisfiával, megsimogattuk az összes bezárt buksit, és három kutyát kivittünk az ottani játszótérre, hogy szabadon szaladgálhassanak legalább egy órát. Azt látni kellene, ahogy a rohangálás közepette hozzánk szaladtak, körbeugráltak, és kikövetelték a simogatást, babusgatást. Nagyon meghatott, ahogyan az egyik gondozó körülvezetett, minden kutyát a nevén szólított, mindenikhez volt egy kedves szava, az egész magatartásából látszott, valóban szereti az állatokat.

Nem értem, miért nem vállalja fel jobban a Háromszék ennek a menhelynek az ismertetését — egy nemrégi számban láttam egy képet és néhány sort egy szombati örökbefogadási napról. Nem kell ilyen kutyabolondnak lenni, amilyen én vagyok, de ha már van egy ilyen dicséretes kezdeményezés szegény elűzött, eldobott állatok érdekében, jó lenne egy picit ránevelni az embereket és főleg a gyerekeket arra, hogy az állatok is érző, a kutyák pedig igenis nagyon értelmes teremtmények. Nagyon nagy szükség lenne arra, hogy akinek ideje engedi, kimenjen néha, és sétáltasson meg, simogasson meg néhány négylábút. Ezáltal megismernék, megszeretnék őket, és talán olyan is akadna, aki hazavinne egyet-egyet, mert már így is több a kutya, mint amennyit akkora helyen tartani lehet. Ezt a civilizáltabb országokban már így művelik, és nem nézik sintértelepnek a menhelyet, ahol elaltatásra várnak a ki nem váltott állatok.

HOLLÓ ÁGNES, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-07-30: Nyílttér - :

Az utca hangja

NAGY LAJOS, Sepsiszentgyörgy. A Băsescu államfő tusványosi útja előtti napokban hirtelen nagy sürgés-forgás támadt a már évek óta elhanyagolt Olt-hídon is: a fél úttesten lezárták a forgalmat, kátyúkat aszfaltoztak, még a nagy keresztirányú repedést is betömték. Úgy dolgoztak, hogy csuda, ahogy valamikor szokás volt a magas rangú vendégek látogatásának előkészítésére.
2010-07-30: Nyílttér - Váry O. Péter:

Tömbházközösségi buktatók

Panasszal kereste fel az egyik sepsiszentgyörgyi ANL-s tömbház néhány lakója szerkesztőségünket: immár két hete nincs gázuk.