Baróton lemondott egy tanácstag

2010. július 30., péntek, Nyílttér

Lemondott tisztségéről Rácz Gábor baróti tanácstag. Tettét azzal indokolta, hogy szűkebb közösségéért, Felsőrákosért nem tudott érdemben cselekedni, így nem látja értelmét a képviselő-testületben való jelenlétének.

,,Megmondom őszintén, nagyon meguntam, hogy a tanácsüléseken csak a vita, csak a cirkusz van, de közösségünkért, Barótért és a falvakért nem teszünk semmit. Amikor megválasztottak, a polgármester többek közt megígérte, hogy folyamatosan konzultál velünk, s az általunk befizetett adót a mi szükségleteink szerint költi el, hogy javulni fog infrastruktúránk, élhetőbb körülményekhez jutunk. Errefel nem javították meg útjainkat, a vízhálózat kiépítése valamelyest elindult, de úgy néz ki, jó ideig még csak papíron fog létezni, az iskolánk olyan állapotban van, hogy fáj ránézni... Ha ezentúl valaki arra kér, hogy vegyek részt, támogassam a közösséget megmozgató elképzeléseit, konstruktív ötlettel áll elő, ott leszek mellette, de ezt a tanácsosságot ilyen formában nem vagyok hajlandó tovább folytatni" — nyilatkozta Rácz Gábor.

A függetlenként megválasztott tanácstagot 2009 elején Nagy István a közigazgatási törvényre hivatkozva akarta eltávolítani: 2008 második felében csak elvétve vett részt, sőt, arra is volt példa, hogy három egymást követő alkalommal nem jelent meg az üléseken — érvelt Rácz eltávolítása mellett a városvezető. Rácznak, miután a felsőrákosi családorvostól, RMDSZ-es képviselőtársától, dr. Ágoston Istvántól orvosi igazolást szerzett utolsó hiányzására, majd a szövetség frakciója nem szavazta meg eltávolítását, sikerült kibújnia a kutyaszorítóból. Nagy István azt ígérte — hiszen a törvény egyértelműen rendelkezik az ilyen esetekről —, nem nyugszik bele az ügy ily módon való lezárásába. Aztán mégiscsak elmaradt a folytatás. Rácz zavartalanul részt vehetett a döntéshozatalban, s a polgármester sem feszegette tovább a dolgot. A tanácstag idén ismét változtatott magatartásán, tudtunkkal az elmúlt fél esztendőben egyetlen alkalommal sem vett részt a testület munkájában.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-07-30: Nyílttér - Váry O. Péter:

Tömbházközösségi buktatók

Panasszal kereste fel az egyik sepsiszentgyörgyi ANL-s tömbház néhány lakója szerkesztőségünket: immár két hete nincs gázuk.
2010-07-30: Nyílttér - :

Ötvenhárom év után

Vannak események, történetek, valós dolgok, amelyekről hamar megfeledkezünk. De olyan is van, ami megmarad!