Oroszfalvi falunapokKürtőskalács-rekordot döntöttek

2010. augusztus 2., hétfő, Közélet

Aki azt gondolta, hogy a szentivánlaborfalviak által az idei Uzoni-napok alkalmával május 29-én készített 14 méteres kürtőskalácsát nem lehet túlszárnyalni, az tévedett, szombaton újabb, nem hivatalos háromszéki, illetve erdélyi rekord született, az első Oroszfalvi-napokon 15 méter és hetven centi hosszú kürtőskalács készült.

Az ötletgazda Bokor Botond, az első oroszfalvi falunapok megszervezésében fő szerepet vállaló üzletember volt, akinek az alkalmazottjai gyártották le a szükséges felszerelést, hat nő dagasztott, és összevissza tizennyolcan sütötték meg az óriás kürtőskalácsot, amely megdöntötte az eddigi rekordot. A kürtőskalács elkészítéséhez huszonhat kg lisztet, 75 deka cukrot, 2,5 liter étolajat, öt tojást, fél csomag élesztőt, négy citromot és két narancsot használtak fel. A kalács húsz perc alatt sült ropogósra. A sikeres üzletember a pontos mérés után bejelentette: a Vug-park munkatársai jövőre húszméteres kürtőskalácsot készítenek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-08-02: Közélet - Bokor Gábor:

Ünnepelt Kommandó

A szokásosan magas, talán annál picivel még magasabb színvonalát hozta az idei Kommandó-napok. Sok száz nézelődő, nemcsak helyiek, hanem az egész megyéből, sőt, az ország minden sarkából érkezett kovásznai fürdővendég volt kíváncsi a változatos programra.
2010-08-02: Máról holnapra - Farkas Réka:

Hervadozó kert a Kárpátokban

Az elmúlt húsz évben kormány még ennyi pénzt és figyelmet nem fordított a turizmus fejlesztésére, mint a jelenlegi — mondotta Borbély László környezetvédelmi miniszter pénteken Sepsiszentgyörgyön. Minden bizonnyal így van, csakhogy az általa is emlegetett stratégia, ésszerű tervezés ismét hiányzik, így a befektetett pénz sokkal inkább ablakon kidobott összeg, mint hasznot hozó beruházás.