Bionaptár

2010. augusztus 3., kedd, Gazdakör

Az ültetési idő augusztus 7-től 18-ig tart.

Augusztusban még lehet másodnövényként fekete retket, borsót, salatát és spenótot vetni.

A vetőmagnak való gabonát ajánlatos a termés napján aratni. Aratás után, ha lehet, azonnal másodnövényt — mustár, olajlen — kell vetni méhlegelőnek.

Hangyák irtása augusztus 10—12-ig: összegyűjtjük, elégetjük, a hamut kiszórjuk.

A legyeket virágnapon az istállóban elégetjük és kiszórjuk.

A még a kertben levő gyümölcsöt virág- és termésnapokon érdemes begyűjteni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-08-03: Gazdakör - :

Álbiósok ellen mozgólabor

Uniós társfinanszírozású beruházás keretében három mobil laboratóriumot állítottak fel Magyarországon. Az agrármérnökök által vezetett kisteherautók évente mintegy ötszáz vizsgálattal járulnak hozzá az országszerte végzett ellenőrzésekhez, amelyek célja kiszűrni azokat a gazdákat, akik csak mímelik a biotermesztést.
2010-08-03: Gazdakör - Csinta Samu:

Hírlugas

Karcsúsított igazgatóság
A központi átszervezések következtében ezentúl 29 személy dolgozik a Kovászna Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság kötelé­kében — tudtuk meg Könczei Csabától, a hivatal megbízott igazgatójától.