Jövőtől lehetséges a fizetésemelés

2010. augusztus 3., kedd, Közélet

A jövő évre megállapított 39 000 lejes fizetési alap, amennyiben a közalkalmazottak számát országos szinten hatvanezerrel csökkentjük, tízszázalékos béremelést tesz lehetővé — jelentette ki tegnap Sebastian Vlădescu pénzügyminiszter.

Hozzátette, a fizetésalap elosztását ezután állapítják meg, a januártól alkalmazandó egységes bérezési törvény előírásai szerint döntenek arról, milyen mértékben emelkedhetnek az alacsonyabb és magasabb bérek. Amennyiben a bérek alacsonyak maradnak, akár maradhat is a jelenlegi alkalmazotti szám, de ha magasabb béreket állapít meg a törvény, az alkalmazottak számát csökkenteni kell. A kormány a Nemzetközi Valutaalappal arról állapodott meg, még idén 1,29 millióra csökkenti a közalkalmazottak számát, ami hetvenezres elbocsátást jelent.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-08-03: Közélet - :

Jöhet a hatodik hitelrészlet (Újabb megszorító intézkedések nélkül)

A 2011-es állami költségvetés 1,5―2 százalékos gazdasági növekedéssel, a bruttó hazai termék (GDP) 4,4 százalékának megfelelő államháztartási hiánnyal és három százalékos inflációval számol ― jelentette be tegnap Sebastian Vlădescu pénzügyminiszter a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott egyeztetések után.
2010-08-03: Közélet - Kuti János:

Fehéríteni a feketét (A múlt hét)

Már azt hittem, hogy nálunk csak szégyenében fog ki- és elfehéredni a feketegazdaság, de ekkor megjelentek az újabbnál újabb válságkezelési, gazdaságélénkítési és gazdaságkifehérítési ötletek. Ezeket ha megvalósítják, nem csak megkönnyítik a munkanélküliek, társadalmi segélyből élők és a nyugdíjasok életét, hanem munkát is adnak nekik.